vineri, 19 aprilie, 2024

Consumul de cafea contribuie la mentinerea greutatii dupa un regim de slabire

Distribuie:

Publicat:

Mentinerea greutatii dupa un regim de slabire este adesea cea mai complicata parte a intregului proces de scadere in greutate. Un nou studiu pune in evidenta rolul cafelei in pastrarea siluetei, scrie marti metronews.fr.

Cei care au tinut un regim de slabire stiu ce insemnatate are lupta cu kilogramele, dar si mai greu este sa mentii greutatea obtinuta in timpul regimului dupa incheierea dietei. Problema stabilizarii greutatii este adesea spinoasa si in majoritatea cazurilor procesul de slabire esueaza in aceasta faza. Modificarea obiceiurilor alimentare pe timp indelungat este cheia reusitei, iar un studiu german publicat in revista European Journal of Clinical Nutrition incearca sa demonstreze cum poate fi cafeaua un mijloc pentru mentinerea greutatii la care se ajunge dupa un regim de slabire, noteaza agerpres.ro.

Pentru studiul desfasurat de o echipa de la Scoala de Medicina din Hanovra au fost recrutate 494 de persoane, barbati si femei, toate aceste persoane tineau o dieta. Au fost examinate obiceiurile lor alimentare inainte, in timpul si dupa pierderea in greutate.

Cercetarea a aratat ca cei care au baut cafea si-au mentinut mai bine greutatea. Oamenii de stiinta au observat ca persoanele care au reusit cel mai bine sa isi mentina greutatea dupa un regim, contrar celorlalte, beau regulat cafea, cate doua-patru cesti pe zi. Se stia deja ca un bun element pentru pierderea greutatii este cafeina. Cei care consuma cafea au un indice de masa corporala (IMC) mai scazut decat cei ce se feresc de licoarea neagra. Este totusi prima oara ca este identificat clar rolul cafelei in mentinerea greutatii dupa un regim de slabire. O cantitate prea mare nu serveste insa la nimic, ci este chiar daunatoare pentru sanatate, cercetatorii recomandand sa nu se depaseasca patru cesti pe zi, incheie metronews.fr.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img