joi, 28 martie, 2024

Consumul de oua, asociat cu o crestere a riscului de boli cardiace? Rezultatele unui nou studiu

Distribuie:

Publicat:

O cercetare publicata recent in SUA pune in legatura cantitatea de oua consumate de o persoana cu riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Studiul relanseaza discuţia pe marginea acestui subiect.

Pe de o parte, oul este considerat un aliment sanatos datorita conţinutului mare de proteine de foarte buna calitate, iar pe de alta ar fi nociv pentru ca are mult colesterol, potrivit AFP preluat de agerpres.ro. Noua analiza a foat publicata in The Journal of the American Medical Association – JAMA – si a cuprins date provenite de la circa 30.000 de americani, incluse in sase studii distinct, potrivit adevarul.ro. 

Potrivit cercetarii, cresterea numarului de oua consumate intr-o zi cu, in medie, o jumatate de ou a sporit riscul de boli cardiovasculare cu 6% si pe cel de deces prematur cu 8% in perioada studiata. „Mesajul este ca persoanele care consuma niveluri ridicate de colesterol din alimentaţie au mai tarziu in viaţa un risc ridicat de a dezvolta boli de inima si de deces“, a explicat coautoarea studiului, Norrina Allen, profesor asociat de medicina preventiva la Facultatea de Medicina Feinberg a Universitaţii Northwestern. Totusi, aceasta nu recomanda renunţarea la consumul de oua, ci doar sa le consume cu moderaţie. Un ou mare conţine aproximativ 186 miligrame de colesterol , iar 300 de miligrame pe zi inseamna o cantitate mare. D.T.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img