joi, 28 martie, 2024

Contrabanda cu tigari pe Facebook. Noua metoda a romanilor din Marea Britanie de a face bani fara sa puna osul la treaba

Distribuie:

Publicat:

Romanii din Marea Britanie fac contrabanda cu tigari pe Facebook. Tigarete romanesti se vand atat prin intermediul grupurilor de discutii create de romani, cat si prin aplicatia Marketplace.

La astfel de practici recurs si alti est europeni, precum rusii sau polonezii stabiliti in Regatul Unit, scrie Sunday Times.

Reprezentantii Facebook sustin ca incearca sa combata contrabanda cu tigari realizata prin intermediul retelei de socializare. Sunt monitorizate cuvintele cheie care au legatura cu produsele de tutun, insa contrabandistii au gasit solutii pentru a evita restrictiile.

Cei care fac contrabanda cu tigari pe Facebook folosesc elemente de argou, dar si denumiri modificate ale marcilor de tigari pentru a nu fi blocati de reteaua de socializare.

Potrivit sursei citate, vanzarea ilegala de tutun a creat un prejudiciu de 2,5 miliarde de lire sterline pe an in Marea Britanie.

Reporterii Sunday Times au aflat ca unii dintre vanzatorii folosesc reteaua Facebook pentru a vinde tigari ieftine direct clientilor, in vreme altii fac tranzactii ilegale cu ajutorul retelei de socializare. De exemplu, 200 de tigari Dunhill Blue King Size sunt vanzute de contrabandisti pe Facebook cu 50 de lire sterline, in timp ce in magazine aceleasi tigari ar costa aproape 115 lire sterline.

sursa: libertatea.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img