sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Controale la fermele din sudul Italiei! Sorin Grindeanu s-a sesizat in cazul romancelor batute, violate si supuse la munca fortata

Distribuie:

Publicat:

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus efectuarea unei vizite de lucru comune a reprezentantilor Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni si ai Ministerului Afacerilor Interne, in Republica Italiana, in contextul informatiilor despre existenta unor cazuri de exploatare a cetatenilor romani aflati la munca in regiunile Sicilia si Calabria.

Premierul Sorin Grindeanu urmareste cu preocupare situatia romanilor din Italia si asteapta cu interes raportul reprezentantilor Guvernului trimisi la fata locului. Misiunea mentionata va avea loc intre 15 si 17 martie. Vor participa ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Andreea Pastirnac, si un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne.

Membrii delegatiei vor avea intrevederi atat cu oficialitatile locale, cat si cu reprezentanti ai organizatiilor de romani aflati la munca in Italia, precum si cu cei din mediul asociativ implicati in apararea drepturilor muncitorilor straini si combaterea abuzurilor asupra acestora.

Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni a lansat o consultare pe teme concrete privind cooperarea si dialogul bilateral romano-italian, intr-o intrevedere cu seful misiunii diplomatice italiene la Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img