joi, 28 martie, 2024

Copiii ai caror parinti lucreaza in invatamant sunt scutiti de taxa de inscriere la facultate

Distribuie:

Publicat:

Toate cadrele didactice ale caror copii urmeaza sa se inscrie la facultate au de acum un nou avantaj de la stat. Este vorba despre scutirea acordata pentru inscrierea la admiterea in invatamantul superior si, ulterior, acordarea de gratuitati la cazarea in caminele si internatele de stat.

Beneficiile sunt de asemenea si pentru copiii ai caror parinti sunt pensionati in sistemul de invatamant, precum si pentru copiii ramasi orfani de unul sau ambii parinti care au activat in domeniu.

“Aceste masuri pot preintampina, intr-o oarecare masura, abandonul scolar din invatamantul superior, care este destul de ridicat. Legea pentru modificarea articolului 63 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Seful statului a semnat, luni, si decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea articolului 277 din Legea educatiei nationale 1/2011, a Legii pentru modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului 42/2015 privind dreptul absolventilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate si sanctionarea institutiilor de invatamant care scolarizeaza fara autorizare”, spun initiatorii proiectului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img