joi, 28 martie, 2024

„Cornul si laptele” e istorie! Elevii s-ar putea bucura de o masa calda incepand cu anul scolar viitor!

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica o propunere de lege privind un program pilot prin care elevii vor primi pe timpul anului scolar 2016-2017 o masa calda sau un pachet alimentar. In primul an vor fi implicate 22 de scoli din toata tara, iar dupa perioada de testare Guvernul va decide extinderea acestuia la nivel national.

”Deputatii PNL sustin acest program pilot si adoptarea de urgenta a actului legislativ. Partidul National Liberal a initiat inca de acum doi ani un proiect de lege prin care alimentatia in scoala sa fie diversificata. Programul actual “Cornul si laptele” si-a atins limitele, s-a transformat in multe locuri in risipa si nu mai serveste scopului pentru care a fost creat.

Alimentatia sanatoasa in scoala poate combate abandonul scolar si stimula incluziunea sociala, elevii pot fi educati in spiritul unui regim de viata sanatos.Pachetul alimentar sau masa calda va fi in limita valorica de 7 lei/zi si va putea fi modificata in functie de evolutia preturilor. Banii vor veni de la bugetul de stat, insa si primariile pot ajuta din bugetul local la suplimentarea sumelor. PNL va urmari si sustine in Parlament initiativa legislativa ”Masa la Scoala”, astfel incat, din septembrie 2017, fiecare elev sa beneficieze de o masa diversificata sau calda, acolo unde este posibil!”,spune deputatul liberal Raluca Turcan pentru Libertatea.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img