joi, 18 aprilie, 2024

Coronavirus: un preot italian a murit la scurt timp dupa ce i-a dat aparatul de respirat unui pacient mai tanar

Distribuie:

Publicat:

Jertfa unui preot italian. Un preot italian care a oferit un aparat de ventilat plamanii unui pacient mai tânăr infectat cu coronavirus, pe care nu il cunostea, a murit din cauza bolii.

Părintele Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, a murit la spitalul din Lovere, Bergamo, unul dintre cele mai afectate orașe din Italia.

Cel puțin 50 de preoți au fost uciși de coronavirus în Italia.

Țara cea mai grav afectată din lume, cu 6.077 de decese până acum, Italia a fost blocată, deoarece încearcă să oprească răspândirea infecțiilor din cea mai afectată regiune nordică a Lombardiei.

Jertfa unui preot italian

Giuseppe Berardelli, preot in orașul Casnigo, a murit săptămâna trecută în spitalul Lovere.

Potrivit spitalului, el a refuzat să folosească un aparat respirator pe care enoriașii săi îl cumpăraseră – alegând să-l ofere unui pacient mai tânăr.

S-a raportat că locuitorii din Casnigo au aplaudat de la ferestrele și balcoanele lor, în timp ce sicriul a fost luat pentru înmormântare. Nu a avut loc insa o înmormântare.

Marți, Papa Francisc a facut o rugăciune pentru medicii și preoții decedați, „mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru exemplul lor eroic în slujirea celor bolnavi”.

Virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala, este transmis în principal prin contact direct și strâns cu o persoană infectată, prin picături emise în timpul strănutului sau tusei. De aici importanța respectării măsurilor de barieră și a instrucțiunilor de distanțare socială. Dar virusul se răspândește și prin suprafețe sau obiecte contaminate: „puteți contracta apoi Covid-19 dacă sunteți în contact cu aceste obiecte sau suprafețe și dacă atingeți apoi ochii, nasul sau gura”, reamintește Organizația Mondială a Sănătății (OMS). De aici importanța spălării mâinilor în mod regulat cu săpun sau gel hidroalcoolic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img