vineri, 29 martie, 2024

Coruptie la ING Bank! 775 de milioane de euro pentru inchiderea unui dosar de spalare de bani si finantare a terorismului

Distribuie:

Publicat:

ING a acceptat plata unei amenzi de 775 de milioane de euro pentru inchiderea unei investigatii in Olanda, intr-un caz de spalare de bani, potrivit nltimes.nl.

Procuratura olandeza a acuzat ING de incalcarea legii referitoare la prevenirea spalarii banilor si finantarii terorismului, prin faptul ca nu a impiedicat utilizarea conturilor clientilor pentru spalarea de bani, in perioada 2010-2016.

ING nu si-a respectat obligatiile, pentru ca uneori nu a identificat beneficiarii finali ai conturilor si nu a observat tranzactiile neobisnuite care au avut loc prin intermediul acestor conturi.

”Rezultatul a fost ca clientii au putut ca ani de zile sa utilizeze conturile bancii ING pentru activitati ilegale, fara sa fie deranjati. ING ar fi trebuit sa vada ca banii care au trecut prin conturile respective proveneau din activitati ilegale”, au aratat procurorii.

ING a anuntat ca regreta profund aceste nereguli si ca board-ul executiv, condus de directorul general Ralph Hamers, a acceptat sa nu primeasca bonusuri pentru 2018.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img