vineri, 26 aprilie, 2024

Cosmetice care iti provoaca afte

Distribuie:

Publicat:

80% din populatie este expusa virusului Herpes Simplex 1, care afecteaza buzele si gura, pe care poti sa-l iei dupa ce ai folosit rujulaltei persoane, prin folosirea în comun a tacamurilor sau a produselor de igiena bucala sau prin saliva.

Aftele pot aparea în perioade de stres, în timpul menstruatiei, cand esti obosita, ai imunitatea scazuta si te lupti cu o infectie în corp sau cu raceala.
Specialistii recomanda sa fii atenta la ingredientele care pot veni în contact cu buzele tale, pentru a preveni aparitia acestor basicute destul de neplacute.

Cateva indicii dupa care sa te ghidezi daca vrei sa te tii departe de acest virus!

Uleiuri esentiale
Daca ai pielea sensibila, e posibil sa fii constienta de faptul ca aceste produse naturale pot fi putin abrazive. Ai grija la ingredientele mai acide, cum ar fi radacina de telina, pentru a evita un efect asemanator cu vitamina C.

In ce ordine se folosesc produsele cosmetice

Injectiile în buze pentru marirea acestora
Potrivit dermatologului Elizabeth Hale, profesor la Centrul Medical Langone, interventiile în aceasta zona pot sa aiba consecinte neplacute, din cauza ca virusul traieste în radacina nervilor maxilarului pe o perioada nedefinita. Din acest motiv, atunci cand efectueaza injectii în buze, pacienta primeste si o reteta pentru prevenirea aftelor.

Anumite balsamuri de buze
Ne place sa avem buzele catifelate si hidratate, însa nu toate balsamurile sunt potrivite pentru tine daca esti predispusa la afte. Astfel, „evita produsele care contin mentol, deoarece acesta îti irita zona cu pricina”, explica dermatologul Hale. De asemenea, e indicat sa pastrezi un balsam pentru perioadele cand îti ies afte, pentru a nu fi nevoita sa te infectezi din nou deoarece folosesti acelasi balsam de buze în toate situatiile.

Retinolul
În ciuda beneficiilor antiîmbatranire, exfolierea chimica poate fi prea agresiva pentru persoanele purtatoare de virus, deoarece provoaca deteriorarea stratului care protejeaza pielea. Totusi, daca trebuie sa folosesti retinol, evita zona gurii si barbia.

O alta cauza a aparitiei aftelor, pe langa cele mentionate, este vitamina C.
Conform dermatologului Hale, vitamina C poate irita pielea, deoarece este acida si compromite bariera cutanata atunci cand este aplicata local, provocand inflamarea si iritarea buzelor si a pielii din jurul lor. Asadar, înainte de a achizitiona un produs cosmetic, verifica eticheta, care deseori indica un nivel ridicat de vitamina C.

Recomandarea specialistilor este sa-ti îmbunatatesti imunitatea printr-o dieta sanatoasa si sa eviti starea de stres. Un alt factor important este igiena personala, iar daca stii ca esti predispusa la astfel de infectii, cel mai bine este sa eviti folosirea obiectelor de îngrijire ale altor persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img