News Flash:

Creşteri ale cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi servicii prestate populaţiei, în primele 4 luni

13 Iunie 2018
361 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7559 RON (-0.0017)
USD: 4.1941 RON (+0.0003)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
renault avtoframos plant copy 99830200

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 9% în primele patru luni din 2018, în timp ce în activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei s-a înregistrat o majorare de 6,8%, informează Institutul Naţional de Statistică.

Creşterea volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-a datorat avansului înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+27,4%), comerţul cu autovehicule (+16,9%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,5%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-6,9%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea a fost de 10,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+14,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+9,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,5%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,8%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au rămas la acelaşi nivel. Ca serie ajustată creşterea a fost de u 6,3% mai mare.

În aprilie, comparativ cu martie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 0,4% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-0,5%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,1%). Creşterea ca serie ajustată a fost de 8,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în aprilie 2018 comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a urcat cu 1,6% datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+2,9%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-10,7%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,7%). Ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri a consemnat o creştere cu 2,5%.

Comparativ cu aceeaşi lună din 2017, în aprilie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, s-a majorat cu 16,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+33,3%), comerţul cu autovehicule (+24,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,9%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-4,4%). Ca serie ajustată, s-a înregistrat o creştere cu 18,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a avansat cu cu 7,1% comparativ cu aprilie 2017, evoluţie provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+12,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,5%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,7%). Creşterea a fost de 6% ca serie ajustată. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 24 queries | Mysql time :0.022874 (s)