sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Criminalul care a ucis-o pe jurnalista Viktoria Marinova din Bulgaria, condamnat la 30 de ani de inchisoare

Distribuie:

Publicat:

Barbatul care a ucis-o anul trecut pe jurnalista bulgara Viktoria Marinova in Ruse, oras aflat la granita cu Romania, a primit o sentinta de 30 de ani de inchisoare. Criminalul de 21 de ani va trebui sa achite familiei victimei daune in valoare de 225.000 de euro. Severin Krasimirov a plans in fata magistratilor si a spus ca regreta crima comisa, dar asta nu i-a induplecat pe acestia.

Viktoria Marinova avea 30 de ani si lucra la un post local de televiziune din Ruse. Jurnalista bulgara a fost gasita moarta anul trecut, pe 6 octombrie. Cadavrul femeii a fost descoperit intr-un parc din oras. Desi la inceput s-a speculat ca oribila crima are legatura cu activitatea profesionala a jurnalistei, Severin Krasimirov a dezvaluit ca se afla sub influenta drogurilor si a alcoolului atunci cand a ucis-o pe Viktoria Marinova, potrivit digi24. Barbatul a violat-o si a ucis-o cu sange rece pe ziarista bulgara.  Barbatul a fost identificat in baza probelor ADN gasite la locul crimei, pe malul Dunarii, la Ruse. Criminalul Viktoriei Marinova a fost retinut in Germania, la cateva zile dupa ce a omorat-o pe jurnalista.

Viktoria Marinova a fost jurnalista de investigatie

Viktoria Marinova a fost prezentatoare TV, director administrativ la postul regional TVN, dar si o jurnalista de investigatie de succes. Anul trecut, cazul ei a fost asemanat de presa europeana cu cel al ziaristei ruse Anna Politkosvaia, care a fost omorata in 2006. Ministrul de Interne Mladen Marinov a declarat ca nu exista insa legaturi directe ca asasinatul ar avea legatura cu dosarele de coruptie privind deturnarea unor fonduri europene la care lucra Marinova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img