vineri, 19 aprilie, 2024

Cristoiu il face praf pe IOHANNIS: “Cum vrea Rata mecanica de la Cotroceni sa se dea Cocos pe seama a 27 de morti si 180 de raniti”

Distribuie:

Publicat:

Ion Cristoiu nu s-a putut abtine cand a vazut ca inertul nostru Presedinte (care a ramas fara nici o reactie in imprejurari grave de politica interna si internationala), acum s-a “gandit” sa fure startul profitand ca Victor Ponta nu este in tara si sa iasa ca un COCOS si sa ofere el indicatii tuturor cum sa rezolve situatia. Ba chiar a chemat la EL pe toata lumea sa-i raporteze direct (asa cum a procedat Nicolae Ceausescu cand era o situatie de criza si Traian Basescu in cazul jurnalistilor rapiti in Irak). Maestrul nu a putut sa nu observe slugarnicia lui Gabriel Oprea cu care “s-a murdarit la bot” chiar din primele interventii in direct.

Iata aici intreg editorialul:

“Evenimentul zilei mi-a reprodus comentariul pe care l-am publicat pe cristoiublog.ro simbata dimineata, in regim de Gindul de Breaking news sub titlul Vineri noaptea, Gabriel Oprea ne-a reamintit ca Gindurile noastre trebuie sa se indrepte catre Tovarasul Klaus Iohannis aflat la Sibiu!

Temelia pe care se ridica textul era simpla.
In astfel de imprejurari de exceptie intra in functiune Procedurile. In cazul Tragediei din Bucuresti, demnitarii si-au avut rostul doar in masura in care implicarea lor era ceruta de Proceduri.
Si implicarea lui Gabriel Oprea, si a lui Raed Arafat, si a lui Nicolae Banicioiu erau cerute din cel putin doua motive:

 Necesitatea unei coordonari a operatiunilor de salvare si repartizare pe spitale.
 Necesitatea unei comunicari prompte a informatiilor cruciale in astfel de cazuri.

Ceilalti stabi din statul roman n-aveau ce cauta in Operatiune nici macar ca datatori cu parerea.
Din acest punct de vedere, m-a uluit faptul ca vicepremierul Gabriel Oprea, care tinea locul premierului, aflat in avion, a gasit de cuviinta sa-si inceapa prima interventie in direct – cea mult asteptata de opinia publica de la noi – prin a declara solemn ca l-a informat pe presedintele Klaus Iohannis:
„La prima declaratie de la fata locului, Gabriel Oprea s-a grabit sa ne dezvaluie ca l-a informat despre Tragedie pe Klaus Iohannis. In imprejurari precum cea de vineri noaptea, Tovarasul trebuie informat primul numai si numai daca el se numeste Nicolae Ceausescu. Doar intr-o dictatura masurile luate de Autoritati in astfel de cazuri depind exclusiv de Conducator. Vineri noaptea, in Bucuresti, masurile depindeau numai si numai de capacitatea Autoritatilor de a trece automat pe proceduri fara a primi pretioase indicatii de la Tovarasul. Nu vad prin ce au fost mai bune masurile in urma faptului ca Klaus Iohannis, aflat la Sibiul conjugal, in week-end, a fost informat cu prioritate.”

Anuntul mi s-a parut de o absurditate monumentala prin comica slugarnicie, de Pristanda facut General, a vicepremierului Gabriel Oprea.
Si daca a fost informat Klaus Iohannis ce s-a intimplat?
Au fost cei din echipajele de Salvare mai constiinciosi in indeplinirea sarcinilor impuse de Proceduri?
Au ingrijit medicii mai bine pe cei adusi la spital in stare grava?
Au suferit mai putin rudele decedatilor?
Nu s-a intimplat nimic din toate acestea, fie si din simplul fapt ca presedintele Romaniei n-are atributii in salvarea si ingrijirea victimelor unei accident tragic.

S-a intimplat insa altceva.
Klaus Iohannis, fara nici o reactie in imprejurari grave de politica interna si internationala, a devenit imediat hiperactiv.
Imaginii sale de Rata mecanica i s-au oferit pe tava 27 de morti si 180 de raniti pentru a deveni imagine de Cocos.
Un comentariu la textul meu din Evz.ro, iscalit Socrate Toma, ma avertiza:
„Maestre , este doar inceputul paranoiei. Sa vedeti ce urmeaza de luni incolo!”

Ei bine, paranoia n-a mai asteptat ziua de luni. Paranoia s-a pus in miscare deja de simbata.
La 13:30 in deschiderea sedintei de Guvern, Victor Ponta a declarat:
„Am fost informat de catre vicepremierul pe probleme de securitate nationala, domnul Oprea, ministrul sanatatii, secretarul de stat, domnul Arafat, cu primele elemente care tin de competenta institutiilor guvernamentale, pentru ca, cu siguranta, Parchetul va efectua ancheta penala si va stabili responsabilitatile penale care se impun.”

Dupa un timp pe site-ul Presedintiei a aparut acest Comunicat:
„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a solicitat sambata, 31 octombrie a.c., Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Tiberiu Nitu, Viceprim-ministrului pentru securitate nationala, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, si Secretarului de Stat, Sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, domnul Raed Arafat, ca ancheta in cazul tragediei care s-a produs azi-noapte in Bucuresti sa se desfasoare cu maxima eficienta, fermitate si celeritate in aplicarea legii.
De asemenea, in cursul intrevederii care a avut loc astazi, la Palatul Cotroceni, cu Viceprim-ministrul Gabriel Oprea si Secretarul de Stat Raed Arafat, Presedintelui Romaniei i-au fost prezentate primele concluzii cu privire la consecintele evenimentului, masurile intreprinse de autoritati, mobilizarea fortelor implicate in operatiunile de salvare, precum si deciziile preconizate pentru perioada imediat urmatoare in vederea limitarii efectelor tragediei.
Presedintele Klaus Iohannis a solicitat tuturor autoritatilor implicate sa fie in alerta si sa fie informat in timp real despre evolutia starii de sanatate a persoanelor ranite.”

Asadar, dupa ce i-au dat raportul lui Victor Ponta, aceleasi persoane au fost chemate de Klaus Iohannis sa-i dea si Lui raportul. Normal ar fi fost ca presedintele sa-l sune pe premier si sa se intilneasca la Cotroceni pentru a discuta impreuna cum s-au desfasurat operatiunile de salvare, despre mersul anchetei, dar mai ales despre ce masuri legale trebuie luate mai departe pentru a evita astfel de tragedii.
In locul acestor lucruri normale, Klaus Iohannis, absolut inert, repet, in imprejurari care-i cereau interventia, i-a chemat la ordin pe membrii Guvernului la Cotroceni pentru a i se da Raportul mai ceva ca Tovarasului.

Mult mai grav, asa cum arata chiar Comunicatul, Klaus Iohannis a dat inalte pretioase indicatii Parchetului despre cum sa se desfasoare ancheta penala.
Din cite stim, cel putin chiar de la Klaus Iohannis, Justitia e independenta. Nimeni nu poate ordona Parchetului General sa grabeasca mersul anchetei. Riscam astfel ca pe vremuri, sa gasim pe loc, pentru ca asa a vrut Tovarasul, niste vinovati, sa-i trimitem in judecata la iuteala, fara probe temeinice, si Justitia sa-i achite peste citiva ani, intr-o vreme cind nimeni nu-si va mai aminti de tragedie.

Nu stiu motivele acestei bruste transformari a lui Klaus Iohannis din Rata mecanica in Cocos.
Tare ma tem ca n-a devenit cocos.
I-a zis cineva sa iasa in fata in acest moment, profitind de faptul ca Victor Ponta a pierdut startul, deoarece nu era in tara la ora Tragediei, si sa se dea Cocos.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img