vineri, 19 aprilie, 2024

Critici dure la adresa lui Donald Trump din partea ministrului de externe al Frantei: “Daca vom ceda presiunii…”

Distribuie:

Publicat:

Democratia este amenintata de populism si de cei care vor sa construiasca ziduri si sa inchida frontierele, a declarat joi, la Sydney, ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault intr-o critica abia voalata la adresa presedintelui american Donald Trump, relateaza AFP.

Jean-Marc Ayrault a facut apel la Sydney la lupta impotriva izolationismului si a populismului.

“Noi, cu totii, vom face o greseala grava daca vom ceda presiunii extremelor” uitand lectiile celui de-al Doilea Razboi Mondial, a mai spus el.
Donald Trump a promis sa construiasca un zid la granita cu Mexicul pentru a-i opri pe migranti sa intre in SUA. In fata Congresului american, el a declarat marti ca Statele Unite ar trebui sa adopte o politica de imigratie “bazata pe merit” si sa dea dovada de mai multa fermitate fata de imigrantii ilegali.

“Cei care se prezinta ca distrugatori ai sistemului ataca in realitate institutiile democratice”, a declarat seful diplomatiei franceze intr-un discurs la Institutul de Studii Lowy din Sydney.
“Cei care-si propun sa construiasca ziduri si sa se inchida frontierele nu ofera de fapt nicio solutie la securitatea natiunilor noastre si pun prosperitatea lor in pericol”, a adaugat el.

Statele europene aliate ale SUA s-au aratat de asemenea ingrijorate fata de criticile lui Donald Trump la adresa NATO si a Uniunii Europene ca parte a politicii sale “America in primul rand”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img