vineri, 26 aprilie, 2024

CSM respinge sanctionarea procurorului care nu a contestat eliberarea violatorilor din Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Potrivit mediafax.ro,Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins, miercuri, actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva procurorului Ingrid Botezatu, care nu a facut contestatie in cazul eliberarii din arest a tinerilor acuzati ca au violat o eleva din Vaslui.

 Sectia pentru procurori in materie disciplinara a respins actiunea ca neintemeiata. Decizia poate fi contestata la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti.

La sfarsitul lunii august, Inspectia Judiciara (IJ) a cerut sanctionarea disciplinara a lui Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui, pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

IJ a solicitat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM sanctionarea procurorului, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de articolul 99 litera t „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta” si litera m. „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img