joi, 18 aprilie, 2024

CULINAR:Prajitura cu mere si caramel

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

230 gr biscuiti graham maruntiti in robot
4 linguri unt nesarat si topit
cca 75 gr + 1 lingura zahar
1/2 lingurita scortisoara
2 mere curatate si taiate cubulete
2 oua
15 caramele
1 lingura apa
1 pachet crema de branza

Mod de preparare prajitura cu mere si caramel:

1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
3. Amesteca biscuitii maruntiti cu untul, apoi pune compozitia in tava si intinde-o uniform.
4. Amesteca 1 lingura de zahar cu 1/4 lingurita scortisoara.
5. Pune merele in acest mix. Omogenizeaza si lasa deoparte.
6. Mixeaza crema de branza cu restul de zahar si de scortisoara.
7. Adauga pe rand ouale, mixand la viteza mica.
8. Toarna compozitia peste crusta din tava si acopera cu merele amestecate cu scortisoara.
9. Baga tava in cuptor pentru 40-45 de minute.
10. Scoate-o apoi, las-o la temperatura camerei 15 minute, dupa care bag-o in frigider pentru cel putin 4 ore.
11. Pune caramelele si apa intr-un vas si baga-l in cuptorul cu microunde.
12. Scoate prajitura din frigider, toarna mixul cu caramele si serveste.
Bineinteles, mai intai trebuie sa portionezi prajitura cu mere si caramel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img