marți, 19 martie, 2024

CULINAR:Tochitura in sos de vin – reteta de Craciun

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

250 gr pulpa de porc
150 ml vin alb sec
100 gr scarita afumata
100 gr slanina (de preferinta, tot afumata)
2-3 catei de usturoi, zdrobiti foarte bine
piper si sare dupa gust
1 ceapa medie
1 frunza de dafin
foarte putin cimbru
2 linguri pasta de ardei rosu (optional) (aromeaza tochitura in sos de vin)
2-3 linguri de ulei
1 lingura potrivita de bulion

Mod de preparare tochitura in sos de vin:

1. Mai intai se taie slanina si carnea in bucati. E bine sa fie in bucati mai mici.
2. Taie si scarita. Ca sa nu pierzi mult timp, taie carnea de langa os.
3. Toaca marunt ceapa.
4. Incinge uleiul intr-un ceaun de tuci si pune la rumenit carnea de pe scarita, pulpa de porc si bucatelele de slanina. Amesteca din cand in cand.
5. Cand carnea s-a albit pune in ceaun usturoiul si ceapa. Omogenizeaza si adauga vinul.
6. Dupa cateva minute incorporeaza cimbrul, frunza de dafin si potriveste de sare si piper.
7. Dupa circa 20 de minute adauga bulionul si pasta de rosii. Lasa tochitura in sos de vin sa fiarba la foc mic inca vreo 20 de minute.
8. Intre timp pregateste o mamaliguta.

Serveste tochitura in sos de vin cu mamaliguta fierbinte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img