marți, 23 aprilie, 2024

Cum a ajuns un sexagenar din Vaslui să alimenteze piaţa drogurilor. Nea Stelică, traficantul care-şi lăuda marfa de import

Distribuie:

Publicat:

Un bărbat de 61 de ani din Vaslui a fost arestat vineri, 23 februarie, de judecătorii Tribunalului Vaslui sub acuzaţia de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc.

După gratii a ajuns şi fiica acestuia în vârstă de 37 de ani.

Arestarea celor doi vine după ce alţi trei tineri au fost arestaţi în ultimele zile în Vaslui, ancheta poliţiştilor Serviciului de Combatere a Infracţiunilor de Crimă Organizată fiind una de amploare.

Stelică Bosnea şi fiica acestuia, Iuliana, sunt acuzaţi că vindeau droguri consumatorilor din oraş dar şi unor intermediari care la rândul lor obţineau profit în funcţie de cantitatea vândută. Stelică Bosnea este patronul unui magazin de cartier din zona Ana Ipătescu din Vaslui, în afacere fiind implicată şi fiica acestuia.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2017, cel mai probabil perioada de la sfârşitul verii spre toamnă, fiica lui Bosnea a primit din Spania un colet care conţinea o cantitate de aproximativ 1 – 2 kg de substanţă vegetală de culoare verde, respectiv muguri de cannabis.

Cei doi, tată şi fiică, urmau să vândă drogurile, pentru a face rost de bani, astfel că început că caute diferiţi consumatori pe raza municipiului Vaslui. Unul dintre aceştia a fost identificat Ştirbu Sergiu Gabriel (poreclit Sega), un tânăr de 22 de ani, cunoscut în sfera traficanţilor de droguri din Vaslui, membru al grupării Buga.

Tânărul a fost condamnat în 2013 pentru trafic cu etnobotanice, însă a scăpat cu suspendarea executării pedepsei după ce şi-a recunoscut faptele. Traficanţii îşi lăudau marfa pe motiv că e de import ”Ştirbu Sergiu Gabriel a fost abordat la un moment dat, în vara anului 2017, de către Bosnea Iuliana Elena, care i-a arătat un mugure de cannabis, pe care i l-a oferit, dându-i totodată numărul de telefon al tatălui său, Bosnea Stelică.

Inculaptul Ştirbu Sergiu Gabriel l-a sunat pe inculpatul Bosnea Stelică, deplasându-se totodată la locuinţa improvizată a acestuia, situată pe tarlaua 103, parcela numarul 1489/11, din Mun Vaslui (vis – a – vis de benzinăria LukOil), unde inculpatul i-a arătat o catitate mai mare de astfel de droguri (substanţe vegetale sub formă de muguri de cannabis), i-a spus că marfa este bună, fiind provenită din străinătate”, se arată în referatul prin care procurorii au cerut arestarea traficanţilor.

Ştirbu Sergiu Gabriel a început astfel să se aprovizioneze cu droguri de risc de tip cannabis, Stelică Bosnea, în perioada vara anului 2017 – februarie 2018, din drogurile pe care le-a cumpărat de la inculpatul Bosnea, vânzând la rândul său inculpaţilor Rotundu Cristian, martorului G.V.I. şi C.M.A. Rotundu Cristian, în prezent arestat la domiciliu, l-a însoţit chiar în una din împrejurări pe Ştirbu Sergiu Gabriel până în apropiere de LukOil şi a aşteptat în autoturism până când Ştirbu s-a întors având cannabis sub formă de muguri asupra sa. Pe 20 februarie Tribunalul Vaslui a dispus arestarea lui Ştirbu pentru 30 de zile.

Două zile mai târziu, de la locuinţa pe care Stelică Bosnea o avea improvizată la ieşirea din municipiul Vaslui, în apropiere de benzinăria Lukoil, poliţiştii de la Crimă Organizată au ridicat 2,38 grame seminţe de cannabis, iar la imobilul la parterul căruia deţineau magazinul au fost găsite 188 grame rezină de cannabis, un rest de 0,76 grame cannabis, sub formă de substanţe vegetale de culoare verde, ambele substanţe fiind destinate comercializării. Judecătorii Tribunalului Vaslui au emis mandate de arestare preventivă pe numele a cinci persoane cercetate în acest dosar. Primii care au ajuns după gratii, Cristian Rotundu şi Alexandru Teletin au fost plasaţi în arest la domiciliu de Curtea de Apel Iaşi.

sursa:adevarul.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img