vineri, 19 aprilie, 2024

Cum a reactionat Ambasada SUA la fotografia cu steagul secuiesc

Distribuie:

Publicat:

Ambasada SUA la Bucuresti a precizat miercuri, referitor la o fotografie in care apare ambasadorul Hans Klemm cu steagul secuiesc, ca acesta este reprezentantul SUA in “intreaga Romanie” si ca tara sa sprijina consolidarea institutiilor democratice prin participarea tuturor segmentelor societatii.

De asemenea, Ambasada SUA a mentionat ca Statele Unite, in calitate de aliat si partener strategic al Romaniei SUA, “sprijina si aplauda democratia din Romania si eforturile Romaniei de a-si consolida institutiile democratice prin participarea deplina si egala a tuturor segmentelor societatii”. Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost fotografiat tinand steagul secuiesc, in timpul vizitei in Covasna, primarul orasului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, spunand ca l-a intrebat pe reprezentantul SUA daca drepturile religioase sunt respectate in Romania in conditiile confiscarii bunurilor bisericesti. Pe pagina de Facebook a edilului a fost postata si o fotografie in care apare si ambasadorul Hans Klemm tinand un steag secuiesc. “Ambasadorului SUA i-am facut cadou un steag al comunitatii secuiesti, steag care a devenit si simbolul lipsei de respect al autoritatilor fata de comunitatea secuiasca. Mentionez, ca acest steag a fost folosit prima data in 1599, cand secuii au luptat alaturi de Mihai Viteazul”, este mesajul care insoteste fotografia.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a inaugurat pe 13 septembrie cel de-al noualea Raft american American/ Shelf, cuprinzand lucrari de referinta la Biblioteca Judeteana “Bod Péter” Covasna, oferind donatia de carte lui Szabolcs Szonda, Directorul Bibliotecii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img