vineri, 19 aprilie, 2024

Cum iti schimba viata renuntarea la telefonul mobil: experienta de 30 de zile a unei tinere scriitoare

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce a aplicat sfaturile propuse in cartea „Cum sa te desparti de telefonul tau: planul de 30 de zile pentru a-ti recupera viata“, scriitoarea Stacey Halls a reusit sa-si imbunatateasca viata, resimtind schimbari majore si declarand ca se simte un alt om.

Indragita scriitoare Stacey Halls, in varsta de 28 de ani, a decis sa puna punct relatiei toxice cu telefonul mobil si sa-si reia viata, departe de tot ce inseamna pierderea timpului cu social media, scrie The Sun. „Nu sunt singura dependenta de tehnologie. Un studiu recent a aratat ca adultii tineri din Marea Britanie petrec in medie cinci ore pe zi lipiti pe telefoanele lor, adica o treime din viata. In plus, exista consecintele pe care toti le cunoastem: tulburari de somn, probleme de memorie, anxietate si probleme cu pozitia corporala“, a explicat autoarea. Scriitoarea a apelat la tehnicile propuse de Catherine Price in cartea „Cum sa te desparti de telefonul tau: Planul de 30 de zile pentru a-ti recupera viata“.

Ziua 1: instalati o aplicatie care monitorizeaza timpul pe care il petreceti folosind telefonul Avem tendinta sa verificam telefonul, retelele sociale sau daca ne-a scris cineva pe WhatsApp. Halls a constat ca intr-o singura zi a petrecut doua ore si 40 de minute pe telefon, verificand dispozitivul de peste 50 de ori, desi nu a sunat pe nimeni. „Ma simt rau fizic pentru orele pe care le-am irosit in acest mod si nu ma pot opri din a ma gandi la faptul ca nu voi mai primi niciodata acele momente inapoi“, spune scriitioarea.

Ziua 3: acordati atentie propriului comportament In prima saptamana este vorba despre atentie – fiti constienti de momentele in care simtiti sa folositi telefonul. „Imi dadeam seama ca de fiecare data cand asteptam ceva – un tren, liftul – foloseam telefonul ca o distragere a atentiei. Il foloseam de fiecare data cand aveam nevoie de o pauza mentala“, povesteste Halls.

Ziua 5: stergeti aplicatiile de social media din telefon „M-am temut de acest pas, dar am facut-o repede. Nu este o interdictie completa – inca mai pot accesa conturile mele de pe un browser web, dar nu este foarte usor de utilizat, asa ca nu este atat de tentant“, spune scriitoarea. In cele din urma, scriitoarea a realizat ca decizia a ajutat-o sa fie mult mai productiva si sa faca lucrurile simple si placute pentru care in mod normal nu-si gasea timp niciodata. 

Ziua 9: opriti notificarile Halls si-a pus aplicatiile in dosare pentru a nu fi tentata sa le deschida. De asemenea, a oprit notificarile, constatand ca in acest fel este mult mai implicata in ce se intampla in viata de zi cu zi.  

Ziua 18: nu mai folositi scuze Nu tineti telefonul aproape folosind scuza ca trebuie sa verificati mailul sau sa puneti ceasul sa sune. In afara orelor de serviciu, puteti seta o ora la care sa verificati daca v-a contactat cineva, iar pentru trezire ar fi perfecta varianta unui ceas desteptator.

Ziua 20: renuntati la telefon Trebuie sa reusiti sa supravietuiti fara telefon. Puneti dispozitivul intr-un sertar timp de 24 de ore si incercati sa supravietuiti fara el.  

Ziua 26: renuntati la a mai verifica tot timpul telefonul Autoarea cartii, Catherine, va incurajeaza sa luati in considerare ce altceva puteti face in timpul pe care il pierdeti verificand telefonul. Va puteti bucura de un ceai sau puteti sta de vorba cu un coleg.

Ziua 30: verdictul „Dupa patru saptamani, ma simt ca o femeie noua. Am citit patru carti, am terminat un alt proiect al romanului meu si am petrecut timp de calitate cu sotul, prietenii si familia mea. Ma simt mult mai zen. Nu ma mai tem sa-mi inchid telefonul si mi-am dat seama cat de mult am cautat validarea prin intermediul retelelor sociale, asa ca nu ma deranjez sa reinstalez aplicatiile sau sa-mi pornesc din nou notificarile“, a concluzionat Stacey Halls.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img