vineri, 29 martie, 2024

Cum ne ajuta uleiul de chia presat la rece

Distribuie:

Publicat:

Uleiul din seminte de chia presat la rece se remarca prin continutul bogat de acizi grasi Omega 3 (pana la 65%), care contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar, sistemului nervos si cardiovascular. Se remarca, de asemenea, prin continutul bogat in antioxidanti care stopeaza procesul de oxidare al celulelor din organism si neutralizeaza radicalii liberi, luptand astfel impotriva imbatranirii premature si a de multe ori chiar impotriva aparitiei celulelor canceroase. 

Uleiul obtinut prin presarea la rece a micutelor seminte de chia (Salvia hispanica) este un lichid vascos, cu o culoare galbena, cu aroma si gust de nuca. Compozitie Uleiul de chia este foarte bogat in grupul de vitamine B1, B2, B3; minerale – fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc, niacina, molibden, bor (ajuta corpul sa absoarba calciul, vitamina A, D, E, K). Contine antioxidanti (pot combate radicalii liberi si ajuta la prevenirea semnelor imbatranire) si acizi grasi esentiali – alfa linolenic. Pentru uz intern: Pentru a putea beneficia din plin de aportul de acizi grasi Omega 3, se recomanda folosirea uleiului in bucatarie, in stare cruda. 

Datorita gustului usor, poate fi inclus cu usurinta in toate tipurile de mancare, cum ar fi: salate, sosuri, piureruri, paste, orez. Se recomanda 2-3 linguri pe zi. Nu se prepara termic. Beneficii pentru sanatate reduce colesterolul ‘’rau’’ din sange, prevenind astfel multe boli de inima; are efecte pozitive in prevenirea diabetului zaharat; eficient pentru imbunatatirea memoriei; benefic pentru sanatatea sistemului nervos; efecte pozitive in prevenirea bolii Alzheimer; amelioreaza depresia; previne hipertensiunea arteriala; ajuta la stimularea functiilor sistemului imunitar; promoveaza sanatatea oaselor; ajuta la prevenirea cancerului; benefic pentru sanatatea aparatului digestiv; beneficii nutritionale importante in cresterea si dezvoltarea copiilor (la sfatul medicului); contribuie la regenerarea tesutului muscular. 

In scop cosmetic – aplicat pe piele, va incetini formarea ridurilor, va oferi hidratare si elasticitate pielii. Este util si ca masca pentru par, dar si pentru tratamentul unghiilor. Are un bun efect de hidratare si este potrivit tuturor tipurilor de piele, mentine elasticitatea pielii si are rol anti-inflamator. Reduce ridurile vizibil, previne aparitia cicatricilor si a acneei, poate fi folosit ca tratament pentru pielea uscata si fada, dermatite, eczeme, psoriazis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img