marți, 16 aprilie, 2024

Cum ne bucuram de beneficiile fitoterapiei

Distribuie:

Publicat:

Fitoterapia moderna, in sensul larg al acestei notiuni, este tratamentul bolnavilor cu ajutorul produselor farmaceutice obtinute din plante. Avand la baza dezvoltarea fitochimiei, biochimiei, farmacodinamicii si a tehnicii farmaceutice moderne, fitoterapia este astazi o noua ramura a medicinei in plina dezvoltare si ascensiune. Acest fapt explica numarul mare de produse farmaceutice care au in formula lor plante sau principii active elaborate prin biosinteza de celula vegetala. Pentru a sustine acest lucru, citam numai cateva dintre cele mai uzuale produse farmaceutice care au in formula lor substante active din plante: Codamin, Codenal, Distonocalm, Extraveral, Fasconal, Scobutil etc.

 

Este necesar sa retineti ca nu exista, insa, un “panaceu universal”, un remediu care sa vindece toate bolile. Cu toata complexitatea lor, produsele fitoterapeutice au o actiune principala si deci o eficienta majora pentru o afectiune specifica. Nu apelati la fitoterapie ca la “ultima speranta” mai ales in cazuri grave, dupa ce chimioterapia si toate celelalte mijloace terapeutice au fost epuizate. Fitoterapia trebuie sa se bazeze pe indicatiile specialistilor in acest domeniu, deoarece, ca orice ramura a stiintei si a practicii, si aceasta presupune cunostinte complexe si o pregatire superioara.

32 legume, fructe si plante recomandate de Ovidiu Bojor care trebuie incluse in dieta zilnica

Pentru faptul ca fitoterapia se adreseaza in mare masura bolnavilor cronici, presupune un tratament de lunga durata, cu respectarea tuturor indicatiilor medicale. Renuntati la vechile practici empirice, la sfaturile primite de la cei neavizati folosind o informare cat mai corecta si astfel veti obtine rezultate pozitive, asa cum au fost inregistrate in ultimele decenii de catre cea mai veche, dar totusi cea mai noua ramura a terapeuticii moderne: fitoterapia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img