sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum punem corect ardeii copti la borcan

Distribuie:

Publicat:

O garnitura perfecta atat pe timp de vara, cat si in anotimpul rece, ardeii copti la borcan sunt un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din camara gospodinelor.

Ingrediente

– 5 kilograme de ardei capia

– 500 de mililitri de otet

– 2 litri de apa

– 3 linguri de zahar

– 5 linguri de sare de mare

– 100 de mililitri de ulei

– boabe de mustar – boabe de piper – 5 foi de dafin 

Mod de preparare

Coacem ardeii, ii punem in apa rece si, dupa ce ii curatam de pielita, de seminte si de cotor, ii lasam la scurs intr-o sita. Se aseaza in borcane si se lasa loc pentru saramura, potrivit retete-on-line.ro. Saramura se pregateste din restul ingredientelor, cu o lingura de sare adaugata la fiecare litru de apa. Se pune la fiert, iar dupa ce fierbe in clocot, se toarna in borcane, peste ardeii copti. Lasam borcanele la racit, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img