vineri, 19 aprilie, 2024

Cum recunosti mancarea congelata din restaurate

Distribuie:

Publicat:

Daca nu esti la un fast-food, vrei ca mancare a pe care o comanzi sa fie proaspata. Nu intotdeauna se intampla acest lucru si poti sa ai surpriza ca la restaurante bine cotate gasesti preparate care au venit gata pregatite care au fost doar reincalzite. Iata cateva semne care sa te ajute sa recunosti locurile unde mancarea nu este proaspata.

Mancarea vine prea repede

Cel mai mare semn ca mancarea care isi este servita este congelata este ca iti este adusa prea repede la masa. Mancarea proaspata cere timp, asa incat daca ospatarul apare la masa cu comanda in doar 5-10 minute este clar ca doar a decongelat preparatele.

Meniul are foarte multe preparate

Nu este intotdeauna un indiciu, dar trebuie luat in seama. Unele restaurante au meniuri foarte mari, dar risti sa comanzi si sa nu aiba mai nimic pe stoc. Oricum ar fi este greu pentru un bucatar sa aiba tot timpul pe stoc ingrediente proaspete pentru zeci de preparate. Atunci, cel mai probabil, foloseste prafuri sau preparate congelate.

Textura bucatelor nu este normala

Mancarurile congelate, de obicei, se incalzesc la microunde. Carnea isi va pierde din elasticitate si, cel mai probabil, nu ii vei mai recunoaste gustul. Oricine a mancat bucate gatite in casa isi va da seama de diferenta intre un preparat proaspat si unul congelat si reincalzit.

Toate fructele de mare sunt prajite

Un meniu care contine doar fructe de mare prajite e un semn clar ca acestea au fost aduse congelate. Exista o multime de produse din peste, sub diferite forme, care vin congelate ceea ce face munca celor din restaurante mult mai usoara.

Nu exista substitute

Comanzi un burger si ai vrea sa nu isi puna bacon sau branza si ospatarul spune ca nu este posibil? Cea mai buna explicatie este ca produsele au venit congelate si ei nu pot face nicio schimbare fara sa strice modul in care arata preparatul.

Ospatarul nu stie sa-ti spuna de unde vin ingredientele

Daca vrei sa stii care ste sursa carnii din care este facuta friptura si ospatarul da din colt in colt, e clar ca a primit-o congelata, eventual cu toate condimentele puse, fara ca cei din bucatarie sa-si fi adus vreun aport prea mare. 

sursa: gustarte.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img