joi, 18 aprilie, 2024

Cum sa folosesti papadia ca medicament pentru ficat

Distribuie:

Publicat:

Papadia este foarte cunoscuta si apreciata pentru efectele sale benefice asupra sanatatii ficatului si a bilei. Substantele active care se gasesc in papadie stimuleaza activitatea stomacului, a ficatului si a bilei, avand un efect diureticcare ajuta organismul sa elimine toxinele. De asemenea, papadia contine substante care protejeaza celulele hepatice si are un efect tonic asupra lui, a splinei si a bilei. Numeroase studii au scos la iveala faptul ca papadia videca afectiuni precum hepatitele, icterul si dischineziile biliare.

Papadia e un remediu la indemana oricui este bolnav de ficat. Pentru infuzie se folosesc frunzele. E nevoie de 10 g planta uscata (circa doua lingurite), la o cana cu apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa preparatul la infuzat circa zece minute, apoi se strecoara. Se recomanda ca acest ceai sa fie consumat fara zahar, eventual doar îndulcit cu putina miere. Doar asa va veti putea bucura de toate proprietatile plantei.

Pentru a avea efectul dorit, adica ameliorarea simptomelor date de afectiunile ficatului, rinichilor si pentru eliminarea toxinelor, se vor consuma doua cani cu ceai de papadie pe zi: una dimineata, pe stomacul gol, si alta seara, înainte de culcare. O astfel de cura cu infuzie de papadie, tinuta timp de trei saptamâni, va avea efecte benefice nu doar asupra organelor amintite (ficat, rinichi), ci pentru tot organismul, actiunea fiind vizibila si la nivelul pielii, care va deveni mai ferma si mai fina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img