marți, 16 aprilie, 2024

Cum sa iti obisnuiesti parul sa nu se mai ingrase repede, in 4 pasi simpli

Distribuie:

Publicat:

Ingrasarea parului este o problema cu care majoritatea femeilor se confrunta. Si da, e enervant sa fie necesar sa iti speli parul foarte des. Cand ti-e lumea mai draga, parul tau arata deplorabil. Dar avem si o veste buna! Poti controla, cat de cat, acest lucru. Treptat, vei reusi sa iti obisnuiesti parul sa nu se mai ingrase atat de repede. Secretul sta in modul in care il ingrijesti. Primele saptamani vor fi grele, bineinteles. Nu iti vei putea aranja parul asa cum vei dori, caci vei fi nevoita sa il tii strans in coada. Dupa aceea, insa, totul va fi bine, garantat.

Ziua 1: Spala-l

Incepe procesul de “educare” a parului… spalandu-l. Bineinteles. Doar e nevoie de un restart. Nu vei folosi un sampon pentru par gras. E nevoie sa folosesti unul ceva mai light, care sa nu iti incarce si sa ingreuneze parul prea mult.

Ziua 2: Fara samponare!

Treci peste spalatul parului. Uita-te la un episod din serialul tau preferat in timpul in care, in mod normal, ti-ai fi spalat parul. Sau fa orice altceva iti face placere, caci e timpul sa uiti de spalatul parului. Daca parul tau arata, totusi, prea murdar, apeleaza la un sampon uscat. Il gasesti in mai toate magazinele. Daca parul tau se ingrasa prea repede, secretul este sa aplici sampon uscat pe radacini imediat dupa ce ti-ai spalat parul. Astfel, imediat ce scalpul tau va incepe sa devina uleios, samponul uscat va incepe sa actioneze. Poti aplica oricat sampon uscat ai nevoie in urmatoarele zile.

Ziua 3: Messy hair style

Probabil parul tau nu arata prea bine in acest punct al procesului. Partea buna este ca exista o multime de moduri in care iti poti aranja parul, astfel incat sa para ca e voit nepus la punct. Acest stil este chic si in trend. Iti poti prinde parul, pur si simplu, cu o panglica. De asemenea, il poti prinde in coada sau in coc. Este o idee buna sa iti prinzi parul si pentru ca, astfel, nu vei mai avea tendinta sa te joci cu degetele prin el. Acest obicei iti face parul sa se ingrase mai repede. Daca nu vrei sa abordezi acest messy style, poti sa porti o palarie. Iti va ascunde parul, in timp ce vei avea o aparitie chic.

Ziua 4: Otet de mere

Aceasta este ultima zi a procesului. Astazi, iti poti umezi putin parul cu apa calda (atentie, nu fierbinte). In timp ce faci asta, aplica-ti pe par si putin otet de mere. Incepe aplicarea de la radacini. Acesta are o aciditate suficient de mare cat sa te ajute sa iti recapeti pH-ul normal al parului tau. In a cincea zi, e timpul sa iti speli parul folosind sampon. Dupa samponare, urmeaza pasii zilei 4, tinand cont de doua lucruri: atinge-l cat de putin posibil si nu folosi prea multe produse de styling. De ce nu? Pentru ca acestea favorizeaza ingrasarea rapida a parului.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img