vineri, 29 martie, 2024

Cum sa scapi de durerea de cap in doar 3 minute

Distribuie:

Publicat:

La un moment dat, cu totii ne confruntam cu durerile de cap, asa ca nu trece cu vederea sfaturile prezentate aici. Metoda urmatoare consta in masarea pielii capului pentru a imbunatati fluxul sanguin catre zonele cu probleme si a reduce stresul. Iata in ce consta metoda propusa de noi, care functioneaza mai bine decat pastilele analgezice:

Masajul cu un prosop

Procedeul este deosebit de eficient in imbunatatirea circulatiei sangelui catre regiunile capului si gatului eliminand, astfel, durerea. In plus, masajul are efecte relaxante.

Modul de efectuare a masajului:

Mai intai pregateste un prosop adecvat (nu foarte gros). Ruleaza prosopul de mai multe ori in spirala, pana ce devine relativ rigid. Apoi apasa prosopul cu putere pe frunte.

Tine-l bine cu ambele maini. Muta-l din zona capului inspre gat si apoi inspre umeri. Miscarile trebuie sa fie ritmice si lente, mentinand o tensiune de apasare crescuta. Durata masajului trebuie sa fie cuprinsa intre 3 si 5 minute, timp in care durerea va ceda.

Daca procedeul nu da rezultate, ia o pauza de 10 minute, apoi reia masajul. Este important de retinut faptul ca cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap sunt crampele. Procedeul de masaj folosind un prosop rulat elimina aceste crampe, detensionand vertebrele inclestate din zona cervicala.

In cazul durerilor de cap severe, metoda poate fi combinata cu un alt remediu bun: Bea o cana de ceai de menta. Ceaiul de menta are efect calmant asupra vaselor sanguine, ceea ce inseamna ca durerile vor ceda mai repede.

sursa: secretele.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img