luni, 18 martie, 2024

Cum sa scapi de firele albe de par in mod natural

Distribuie:

Publicat:

Cine nu isi doreste un par stralucitor si sanatos? Insa multe persoane se confrunta cu probleme tipice ale parului, cum ar ficaderea parului, firele albe de par si chelia. Vinovati sunt si modul stresant de viata si produsele dure pentru par. Dar vestea buna este ca poti apela la ajutorul remediilor naturale, eficiente si usoare pe care le poti prepara chiar acasa. Iata cum poti scapa de firele albe de par in mod natural!

Ghimbir

Ghimbirul te poate ajuta sa scapi de firele albe de par si sa le redai culoarea naturala. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci cateva bucati de ghimbir date pe razatoare cu lapte. Trebuie sa pui amestecul pe par, sa-l lasi sa stea timp de zece minute pana cand sa il clatesti. Pentru a obtine rezultatele dorite, trebuie sa faci acest lucru o data pe saptamana. Ghimbirul contine vitamine, magneziu, fosfor si potasiu, care ofera foliculilor de par nutritie, asa ca este prevenita si caderea parului.

Miere

Poti folosi si mierea pentru firele albe de par. Trebuie doar sa pui miere pe acestea si apoi sa te speli. Retine ca vei avea nevoie de mai mult timp pentru a te spala pe cap dupa acest tratament. Mierea naturala contine substante nutritive si enzime care asigura stralucirea parului. De asemenea, mierea are proprietati umectante care ajuta la mentinerea si reglarea umiditatii in par.

Ulei de masline

Chiar si uleiul de masline este perfect pentru parul alb, dar vei avea nevoie si de ulei de seminte negre. Combinatia dintre cele doua ingrediente este utilizata de mult timp pentru a rezolva aceasta problema. Amestecul acesta incetineste procesul de albire a parului si, in acelasi timp, iti hraneste firul de par. Cand vine vorba de par, uleiul de masline este un ingredient minune. Este perfect pentru tratarea parului datorita proprietatilor sale de hidratare.

Ingrediente necesare

1 lingura de ulei de seminte negre

1 lingura de ulei de masline

Se ia un castron mic si se adauga cele doua uleiuri. Se ia amestecul obtinut si se maseaza pe scalp. Se pune restul amestecului pe par. Se lasa sa stea timp de 60 de minute, dupa care se spala parul cu apa calda. Pentru a obtine rezultatele dorite, trebuie sa repeti procedeul acesta timp de o saptamana, in fiecare zi. Dupa aceasta saptamana, poti folosi acest amestec numai de 3 ori pe saptamana. 

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img