sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum sa-ti intampini barbatul venind de la munca, pentru o casnicie fericita, sfaturi din 1960

Distribuie:

Publicat:

La naiba, lucrurile astea nu se petreceau cu foarte mult timp in urma, abia a trecut putin peste jumatate de secol de vremurile in care societatea se infaptuia doar la moftul patriarhal al tatalui, sotului si domnului.

De fapt, prin anumite zone din Oltenia de astazi, femeia isi cunoaste rangul si merge la doi pasi in urma barbatului…

Deci, cum erau sfatuite sa-si intampine barbatul, venind de la serviciu, sotiile anilor '60, pentru a avea o casnicie asa cum se cuvine…

”Nu trebuie sa uitati, ca pentru sosirea sotului de la serviciu, trebuie sa va pregatiti zilnic. Pregatiti copiii, spalati-i, pieptanati-i, si schimbati-i in haine elegante. Ei trebuie sa se alinieze si sa-l salute pe tatal lor, atunci cand intra pe usa.

Pentru asemenea situatie puneti-va un sort curat si incercati sa va infrumusetati – de exemplu, legati parul cu o funda… Nu intrati in discutie cu barbatul, amintiti-va, cat de obosit este, si cu ce trebuie el sa mearga in fiecare zi la serviciu, de dragul vostru – hraniti-l in liniste, si doar dupa aceea, cand el isi va termina de citit ziarul, puteti incerca sa vorbiti cu el!”.

Cine fetelor, cine mai are sorturi de calcat, copii de spalat si pieptanat si de vorbit in voie, s-o faca! El vine obosit de la serviciu…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img