vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa-ti scazi tensiunea arteriala in 2 minute, fara medicamente

Distribuie:

Publicat:

Hipertensiunea arteriala, cunoscuta de asemenea sub numele de tensiune arteriala crescuta sau hipertensiune, este o boala cronica caracterizata prin valori crescute ale presiunii arteriale. Valoarea ridicata face ca inima sa pompeze intr-un ritm mai accelerat fata de ritmul normal pentru a propulsa sangele in vasele sangvine. 

Hipertensiunea arteriala este un factor de risc major pentru cazurile de atac de cord (infarct miocardic), insuficienta cardiaca, anevrisme ale arterelor (de exemplu anevrism aortic), boala arteriala periferica si este cauza bolilor renale cronice.

Chiar si o crestere moderata a valorilor tensiunii arteriale este asociata cu o sperana de viata mai redusa.

In cazul in care suferi de aceasta conditie de sanatate, simti ca iti creste brusc tensiunea si nu ai la indemana medicamentele prescrise de medic pentru scaderea acesteia, iata mai jos cea mai simpla si eficienta metoda de scaderea a tensiunii arteriale in maxim 2 minute!

Acesta este un secret dezvaluit de Gennadiy Malahov, un specialist al medicinei alternative din Rusia. Secretul scaderii tensiunii arteriale il consta “respiratia cu stomacul”!

Asadar, in cazul in care aveti tensiune ridicata, pur si simplu “respirati cu stomacul”. Acest exercitiu va calmeaza si va va ajuta la scaderea tensiunii.

Mai intai, inspirati si tineti aerul in abdomen. Apoi expirati in asa fel incat aerul sa va rotunjeasca stomacul. Cu cat veti expira si inspira mai incet, cu atat veti fi mai calmi.

In timp ce inspirati, imaginati-va ca va umpleti cu energie pozitiva iar cand expirati, ganditi-va ca eliminati din organismul vostru toata energia negativa. Faceti asta timp de 2 minute, fara pauza, si veti aduce tensiunea la valori normale!

In timpul “respiratiei cu stomacul”, vasele noastre de sange se relaxeaza, inima este mult mai odihnita, circulatia sangelui se uniformizeaza iar rezultatul va fi o tensiune arteriala mai mica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img