joi, 18 aprilie, 2024

Cum scapi de ciuperca piciorului cu doua ingrediente pe care le ai acasa

Distribuie:

Publicat:

Ciuperca piciorului este o problema cu care se confrunta multe persoane si care se poate inrautati in cazul in care nu este tratata.

In sezonul rece, din cauza faptului ca piciorul sta in fiecare zi in sosete, ciuperca piciorului poate sa apara. In cazul in care nu este tratata, poate duce la complicatii precum pierderea unghiilor si rani grave intre degete.

Incaltamintea stransa, sosetele care nu sunt din bumbac si incaltamintea stramta duc la imbolnavirea picioarelor. Cu cate tratezi cat mai curand prolema, cu atat vei obtine rezultate rapid.

Pe piata exista numeroase solutii care promit sa trateze ciuperca piciorului in cateva zile. Daca nu vrei sa dai bani pe ele, poti folosi si tratamente naturiste. Ei bine, unul dintre cele mai bune remedii pe care le poti incerca acasa este format din lucruri pe care deja le ai in casa.

Acestea doua sunt bicarbonatul de sodiu si otetul de mere. Cele doua sunt extrem de eficiente atunci cand vine vorba despre tratarea ciupercii piciorului. Ciupercile rezista si prospera numai cand ating un anumit pH. Bicarbonatul de sodiu este alcalin, iar otetul de mere este acid.

Amestecate, cele doua ingrediente lupta impotriva dezvoltarii ciupercii piciorului.

Scapa de ciuperca piciorului cu bicarbonat de sodiu si otet de mere

Intr-un lighean mic, toarna putin otet de mere, iar apoi tine-ti picioarele timp de 20 de minute. Se usuca apoi picioarele cu un prosop din bumbac. Se umple ligheanul cu apa calduta si se tin picioarele acolo timp de 20 de minute si se adauga cateva linguri de bicrbonat de sodiu. Se lasa picioarele sa se inmoaie inca 20 de minute.

Se repeta acest tratament zilnic, pana cand se observa imbunatatiri ale aspectului pielii.

Este foarte important sa iti faci pedichiura regulat. Curata varfurile unghiilor, folosind o perie si ulei de arbore de ceai, care ajuta la impiedicarea aparitiei ciupercii piciorului.

Cum sa scapi de ciuperca piciorului cu apa de gura
Bolile membrelor inferioare, in special ciuperca piciorului, cauzeaza un mare disconfort. Ereditatea, un stil de viata nesanatos, incaltamintea necorespunzatoare si o imunitatea slaba sunt pricipalele boli ale acestor boli. O metoda inedita ar putea sa te scape ciuperca piciorului.
Apa de gura poate fi folosita pentru a scapa de aceasta afectiune nedorita. Pentru a elimina ciuperca piciorului, poti sa faci baie membrelor inferioare cu acest produs. Tine picioare in apa de gura pentru 30 de minute in fiecare noapte, timp de o saptamana, inainte de culcare, pentru ca acest tratament sa functioneze.

Daca ai bataturi, dupa fiecare baie cu apa de gura, aplica o solutie de ceapa marinata in otet. Pentru aceasta ai nevoie de o ceapa si 200 de mililitri de otet de mere.

Iata cum sa prepari solutia! Taie ceapa rondele si pune-o intr-un castron. Toarna otet, iar dupa o jumatate de ora, scoate rondelele de ceapa. Inainte de a te duce la culcare, aplica pe zonele afectate si inveleste-ti picioarele intr-o punga de plastic. Repeta in fiecare noapte pana cand bataturile dispar.

Pentru a scapa de piciorul atletului sau micoza piciorului, tine membrele inferioare in apa de gura pentru a le dezinfecta. Apoi, taie cativa catei de usturoi pe jumatate si plaseaza intre degete. Desi aceasta metoda duce la un miros neplacut, are avantajul de a trata micoza piciorului mai repede decat medicamentele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img