O splendoare in borcane vor fi aceste Muraturi asortate, gustoasesi frumos colorate!
Ingrediente pentru Muraturi asortate
1 kg gogonele
2 kg castraveciori
500 g morcovi
1 telina( radacina si frunze)
2-3 buc. sfecla rosie
2 buc. sfecla alba
3-4 gutui
5-6 mere
4-5 struguri
rondele de hrean
Pentru partea lichida:
1 L otet
4 L apa
600 g zahar
6 linguri sare
Condimente:
boabe de piper
boabe de mustar
boabe de coriandru
marar uscat(codite si maciulii)
foi de dafin
crengute de visin
catei de usturoi
hrean
Mod de preparare Muraturi asortate
Spalam fructele si legumele si le lasam la scurs.
Merele si gutuile le taiem in sferturi, iar radacinoasele in bucati mai mici.
Punem la baza borcanelor mararul uscat, cate 3-4 catei de usturoi si crengutele de visin.
Asezam peste ele legumele si fructele si rondele de hrean, si le presam cu mare grija sa nu le strivim.
Fierbem otetul cu apa, sarea, zaharul si condimentele, pentru 1-2 clocote si turnam lichidul fierbint peste ingredientele din borcane, apoi infiletam capacele si le acoperim cu paturi pentru a se raci lent.