sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum se fac cele mai gustoase si frumos colorate Muraturi asortate

Distribuie:

Publicat:

O splendoare in borcane vor fi aceste Muraturi asortate, gustoasesi frumos colorate!

Ingrediente pentru Muraturi asortate

1 kg gogonele

2 kg castraveciori

500 g morcovi

1 telina( radacina si frunze)

2-3 buc. sfecla rosie

2 buc. sfecla alba

3-4 gutui

5-6 mere

4-5 struguri

rondele de hrean

Pentru partea lichida:

1 L otet

4 L apa

600 g zahar

6 linguri sare

Condimente:

boabe de piper

boabe de mustar

boabe de coriandru

marar uscat(codite si maciulii)

foi de dafin

crengute de visin

catei de usturoi

hrean

Mod de preparare Muraturi asortate

Spalam fructele si legumele si le lasam la scurs.

Merele si gutuile le taiem in sferturi, iar radacinoasele in bucati mai mici.

Punem la baza borcanelor mararul uscat, cate 3-4 catei de usturoi si crengutele de visin.

Asezam peste ele legumele si fructele si rondele de hrean, si le presam cu mare grija sa nu le strivim.

Fierbem otetul cu apa, sarea, zaharul si condimentele, pentru 1-2 clocote si turnam lichidul fierbint peste ingredientele din borcane, apoi infiletam capacele si le acoperim cu paturi pentru a se raci lent.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img