miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum se pastreaza prospetimea legumelor si fructelor

Distribuie:

Publicat:

Oricat de performant ar fi frigiderul, legumele si fructele proaspete se pot deteriora in scurt timp. „Taifasuri” va prezinta cateva metode eficiente de a mentine aspectul, calitatea si nutrientii unora dintre cele mai utilizate cruditati.

Inveliti in plastic „nodul” bananelor. De fiecare data cand cumparati un „snop” de banane, este bine sa stiti ca exista un truc pentru a le mentine in cea mai buna stare pentru mai mult timp. Se inveleste foarte bine in folie din plastic capatul (nodul), ceea ce va asigura bananelor prospetime pentru mai mult timp. Alte fructe delicate, capsunile, stau cel mai bine intr-o solutie de apa cu otet (patru parti apa, o parte otet), care le va mentine ca in ziua in care le-ati cumparat (fara substanta lipicioasa care le acopera dupa scurt timp).

Patrunjelul si menta, in servet din hartie. Potrivit Departamentului pentru Agricultura din SUA, murele pot fi pastrate doua zile la frigider. Ca sa tina atat, este indicat sa fie asezate cu straturi de servet din hartie intre ele si in prealabil sa fie inlaturate fructele patate sau stricate. Afinele, in schimb, pot sta la rece chiar si o saptamana, cu conditia sa fie alese cu atentie doar fructele sanatoase inainte de plasarea in frigider. Patrunjelul si menta pot avea si ele „viata lunga” la rece, pana la cinci zile, daca se invelesc in servet din hartie inainte de stocare.

Puneti mere langa cartofi. Ca sa preveniti incoltirea cartofilor, in vasul in care ii tineti puteti amplasa cateva mere. La randul ei, salata verde se mentine proaspata daca peste ea puneti un servet din hartie care sa absoarba umezeala. Apoi puneti capacul peste castron si veti avea salata in cea mai buna conditie chiar si o saptamana. Ciupercile stau proaspete in punga din hartie zile in sir, iar broccoli se inveleste in folie de aluminiu, care il mentine crocant.

Sparanghelul poate sta foarte bine intr-un borcan cu apa. Taiati-i coditele si puneti-l intr-un vas, eventual langa alte verdeturi care se mentin mai mult timp in acelasi fel, cum ar fi leusteanul. sursa: taifasuri.ro

R.T.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img