joi, 28 martie, 2024

Cum se poate face un detox complet cu carbune medicinal

Distribuie:

Publicat:

Numit si carbune vegetal, este un produs 100% natural, obtinut printr-un proces de ardere la tempe­raturi inalte a lemnului, intr-un mediu lipsit de oxi­gen. Daca in cazul arderii normale, lemnul se trans­forma in cenusa, atunci cand este lipsit de oxigen, el se transforma in carbune, dezvoltand o retea micro­scopica de pori, care se comporta in organismul uman ca un burete ce absoarbe din tubul digestiv bacteriile, ciupercile parazite, gazele, unele substan­te toxice s.a.m.d. In ciuda progreselor facute de industria farmaceutica, nu exista in lume un antidot mai puternic la otravuri ca acest carbune medicinal. Singurul lucru pe care stiinta moderna l-a putut face a fost sa-i imbunatateasca anumite proprietati, creand asa-numitul carbune activ. Acesta este obtinut din carbunele medicinal obisnuit, care este supus ulte­rior la tratamente cu substante acide sau cu aburi si variatii de temperatura foarte mari. Rolul acestor procese de activare este de a desfunda porii micro­scopici existenti, ceea ce creste puterea de absorbtie a carbunelui de 3-12 ori. Asadar, avantajul carbu­nelui activ este ca are, in cantitati considerabil mai mici, efecte terapeutice puternice.

reteta traditionala pentru elimi­narea accelerata a toxinelor este amestecarea unei lingurite de carbune medicinal cu doua-trei lin­gurite de ulei de masline extravirgin. Rezulta o pasta care se inghite cu apa, dimineata, pe stomacul gol, si, eventual, si seara, pentru un efect mai puternic. Cura dureaza 3-4 saptamani, iar efectele sunt mul­tiple: elimina accelerat acidul uric din sange, reglea­za valorile creatininei (ridicate, in cazul bolnavilor cronici de rinichi), stimuleaza evacuarea bilei, fiind indicata dispepticilor si celor cu crize biliare frec­vente. Se foloseste si in cazul acneei si al persoa­nelor cu boli cronice de piele, intrucat – se spune – are proprietatea de a "curata pielea".

In primele doua saptamani de cura, pot aparea simptome cum ar fi schimbarea mirosului corpului sau al secretiilor, valuri pasagere de transpiratie fara un motiv aparent – simptome cla­sice ale proceselor de detoxifiere. Vindecatorii popu­lari considerau aceasta procedura aproa­pe magica. Ei spuneau despre cura cu carbune si ulei de masline ca in­tinereste corpul cu 2-3 ani, ca ajuta la cura­tarea sangelui si la primenirea res­piratiei, regland toa­te procesele di­gestive. In cazul per­soanelor con­stipate, se recomanda si adminis­trarea, in paralel, a unor laxative.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img