vineri, 29 martie, 2024

Cum se prepara si se aplica corect masca cu argila

Distribuie:

Publicat:

Pamantul rosu, galben sau verde, din care stramosii nostri isi faceau va­sele din care mancau. Si din care fe­meile, inca din timpuri stravechi, isi preparau iruri pentru obraz. O lingu­ra de argila, doua de apa si cateva picaturi de ulei, si elixirul tineretii ves­nice era gata. La fel se proce­deaza si-acum, chiar daca prepara­tele cosmetice cu argila se fabrica pe banda rulanta, pierzandu-si, desigur, puterea de altadata, pe cand argila se lua direct de la sursa, iar apa de izvor folosita era curata ca lacrima. Dar ce mai seamana astazi, ca puritate, cu ce era in trecut? Nici macar sufletul. Asa ca doamnelor dragi si frumoase, va sfatuim sa va puneti nadejdea in argila, preparand-o cu mainile dvs., in castronele de portelan. Retetele care urmeaza va sunt de mare folos.

1. Cum se prepara argila: pen­tru a pregati o masca cu argila e necesar sa utilizati un recipient ce­ramic, din sticla sau din plastic, evi­tand orice obiect din metal. Argila se amesteca cu apa, suc de fructe, in­fuzii din plan­te, miere si ule­iuri etc, pana se for­mea­za o crema omo­gena.

2. Cum se a­pli­ca o masca cu ar­gila: pentru a pro­fita la maximum de efectele ener­gi­zante ale argilei, se curata pielea si se ex­pune cateva mi­nute la aburi fierbinti, pentru a se deschide porii. Pasta de argila se intinde pe fata si se lasa 10 minute. In acest timp, argila ab­soarbe toxi­nele din piele si isi eli­bereaza sub­stantele sale active. Se indeparteaza prin clatirea abundenta cu apa cal­duta, apoi se aplica o cre­ma hidra­tan­ta. D.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img