vineri, 26 aprilie, 2024

Cum se tine dieta de patru zile

Distribuie:

Publicat:

Stiinta este foarte aproape de a fi descoperit o modalitate simpla de a obtine o talie mai subtire, un IQ mai mare si o viata mai lunga si mai fericita. In plus, nu dureaza decat patru zile sa obtineti acest lucru.

Un nou studiu, care a fost realizat de Institutul National de Imbatranire din America, a conceput o dieta care va ajuta sa obtineti toate aceste beneficii in doar patru zile. Intr-un studiu preliminar, cercetatorii au descoperit ca, daca reduceti caloriile zilnice la jumatate pentru patru zile la fiecare doua saptamani, veti reduce biomarkerii imbatranirii, diabetului, bolilor de inima si cancerului, fara niciun alt efect advers. „Nu este o dieta obisnuita, pentru ca nu trebuie sa o tineti tot timpul”, a spus Valter Longo, de la Universitatea din sudul Californiei. Cercetatorii au testat dieta, care se numeste „dieta care mimeaza postul negru” (FMD), pe drojdie, soareci si oameni. Concluzia a fost ca nu conteaza pe ce specii o testeaza, caci rezultatele sunt aceleasi, potrivit taifasuri.ro.

Studiile pe drojdie si pe soareci au aratat ca dieta mareste speranta de viata, in timp ce studiul-pilot pe cei 19 oameni a demonstrat ca dieta nu doar ca incetineste imbatranirea corpului si mintii, ci si impiedica acumularea de grasime in zona abdominala. „Postul negru este foarte greu de tinut si poate fi chiar periculos, asa ca am dezvoltat o dieta care sa aiba aceleasi efecte in organism. Eu personal am incercat ambele variante, si dieta care mimeaza postul negru este pe departe cea mai usoara si cea mai sigura”, a explicat Longo.

Dieta mimeaza, de fapt, postul negru, pentru ca nu renuntati de tot la mancare in acea perioada. Cercetatorii n-au facut decat sa reduca numarul de calorii cu 34% sau cu 54% pe zi, pentru patru zile consecutive, din doua in doua saptamani. In restul celor 22 de zile, participantii au mancat ca de obicei. Longo este de parere ca dieta care mimeaza postul negru poate fi tinuta la fiecare trei, pana la sase saptamani, in functie de sanatatea si de greutatea fiecaruia. „Este vorba despre a reprograma organismul astfel incat sa intre intr-un mod de imbatranire mai lent, dar si despre a-l intineri prin regenerarea celulelor. Nu toata lumea este suficient de sanatoasa pentru a tine post negru patru zile, iar consecintele pot fi severe pentru cineva care nu o face in mod corect”, a mai spus cercetatorul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img