joi, 28 martie, 2024

Cum si-a salvat Irinel de la executare palatul din Snagov

Distribuie:

Publicat:

Cum a reusit Irinel Columbeanu sa salveze de la executare palatul sau din Snagov. Banca i-a cerut 5,5 milioane de euro, dar milionarula iesit victorios dupa ce a adus in instanta argumente de netagaduit, care i-au convins pe magistrati. Astfel ca impunatoarea vila a ramas in proprietatea cunoscutului om de afaceri.  

Irinel Columbeanu a contractat, in 2007, un credit in valoare de 5,5 milioane de euro, de la Marfin Bank. Dupa aproximativ cinci ani, in care a fost bun platnic, milionarul nu a mai reusit sa achite ratele. Intre timp, omul de afaceri a reusit sa isi puna proprietatile la adapost. El a facut un act de donatie pe numele tatalui sau, Ion Columbeanu, pentru palatul de la Snagov.

Marfin Bank, care i-a luat lui Irinel Columbeanu mai multe terenuri, a primit o lovitura crunta. A constatat ca nu poate intra in posesia superbei vile din Izvorani, in schimbul creditului neachitat. Si asta pentru ca milionarul o donase tatalui sau, in urma cu mai multi ani, pe vremea cand inca platea ratele imprumutului.

Magistratii i-au dreptate omului de afaceri

Banca a incercat sa demonstreze in fata magistratilor ca afaceristul si-a donat averea doar pentru a o proteja, insa nu a reusit sa-i convinga pe judecatori sa declare nul actul de donatie.

“Respinge exceptia lipsei de interes ca neintemeiata. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive ca neintemeiata. Respinge cererea de chemare in judecata ca neintemeiata. Ia act ca paratii si-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Ilfov”, au decis magistratii.

„Intentia principala a fost aceea de a-l gratifica pe tatal meu”

Conform inscrisurilor magistratilor, impunatoarea vila a fost un “cadou” din partea lui Irinel Columbeanu pentru tatal sau, persoana care l-a ghidat de-a lungul vietii.

“Cu privire la situatia de fapt paratii au aratat ca la data de 08.12.2009 paratul Combeanu A_____ I_____ a donat tatalui sau C_________ I__ imobilul aflat in litigiu. Donatia s-a facut cu clauza de reintoarcere in patrimoniu in caz de predeces al donatarului conform art. 825 C .civ., iar distinct de problemele ele de familie, intentia principala a fost aceea de a-l gratifica pe tatal meu pentru sprijinul imens pe care mi l-a acordat de-a lungul intregii sale vieti.

S-a aratat ca intentia de a gratifica, ANIMUS DONANDI, a fost mai mult decat evidenta si priveste raporturile dintre tata si fiu, in conditiile in care C_________ I__ are varsta de 86 de ani, paratul C_________ A_____ I_____ datorandu-i enorm pentru viata si cariera sa”, este un pasaj important din dosar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img