vineri, 19 aprilie, 2024

Cum te afecteaza trecerea la ora de iarna 2018

Distribuie:

Publicat:

Specialistii au demonstrat ca efectul schimbarii de ora in ultimul weekend din octombrie nu dureaza foarte mult, bucuria unui somn disparand in numai cateva zile. Romania trece, in noaptea de sambata spre duminica, la ora oficiala de iarna, ora 4.00 urmand sa devina ora 3.00. 

Romania trece duminica, 28 octombrie, la ora de iarna 2018. Astfel, in ultimul weekend din octombrie, in noaptea de sambata spre duminica, ora 4.00 devine ora 3.00. Trecerea la ora de iarna 2018 va face ca ziua de 28 octombrie sa fie cea mai lunga din acest an. Un studiu la care au participat peste 3.000 de adulti din Marea Britanie a demonstrat ca, odata cu schimbarea orei in luna octombrie, calitatea somnului dispare. "Bucurati-va de o ora in plus de somn cat puteti" a fost concluzia specialistilor de la Glasgow University, Marea Britanie, care avertizeaza ca efectul schimbarii de ora dispare in cateva zile, potrivit one.ro, care citeaza dailymail.co.uk.

Cei mai multi dintre participantii la studiu au declarat ca se simt mai energici si mai fericiti decat inaintea trecerii la ora oficiala de iarna. Insa efectele aparent benefice ale unei ore in plus de somn dispar rapid, multi spunand ca se simt mai rau ca atunci cand dormeau mai putin. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img