vineri, 29 martie, 2024

Cum te speli corect pe fata

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca pare banala, curatarea tenului este cel mai adesea facuta gresit. Fata trebuie ingrijita cu mare atentie, caci este foarte sensibila si o poti distruge foarte usor.

Produsele cosmetice pe care le folosesti, dar si modul in care iti masezi tenul in timpul spalarii conteaza extrem de mult.

Iata mai jos cateva reguli de aur pe care trebuie sa le respecti atunci cand te speli pe fata:

1. Apa calduta

Apa foarte firbinte poate distruge uleiurile naturale pe care le produce tenul. Acestea au rolul de a proteja derma, asa ca este foarte importante ca ele sa nu fie indepartate. Cel mai indicat ar fi sa folosesti apa calduta in timpul curatarii tenului. Apa foarte fierbinte poate deshidrata pielea sau poate duce la producerea de mult prea mult sebum, noteaza ele.ro.

2. Produse potrivite tipului de ten

Pentru curatarea fetei sunt indicate produsele de ingrijire delicate, care sa nu afecteze tenul si sa nu fie foarte abrazive. Acestea pot inflama tenul si pot duce la aparitia iritatiilor. Ai grija sa utilizezi produse cosmetice care sa fie potrivite tipului tau de ten, deoarece te poti confrunta cu eruptii sau alte dermatite, care cu greu se pot vindeca.

3. Spalarea de doua ori pe zi

Curatarea tenului se face de doua ori pe zi. Dimineata, imediat dupa trezire si seara, inainte de culcare. Mare atentie si la cantitatile de sapun pe care le utilizezi. Produsele de ingrijire a tenului se utilizeaza in cantitati mici si inainte de a le aplica pe fata dilueaza-le cu putina apa in maini.

4. Exfolierea de face de doua ori pe saptamana

Exfolierea se face de doua ori pe saptamana, si nu mai mult. Facuta in exces, aceasta poate duce la distrugerea tenului. Nu folosi un gomaj foarte agresiv si ai grija ca acestea sa nu contina substante puternice, care sa produca iritatii sau inflamatii puternice ale dermei.

5. Clatirea cu apa din abundenta

Dupa ce ai spalat fata cu sapun, ai grija sa clatesti fata cu apa din abundenta pentru a fi sigura ca indepartezi toate particulele de detergent, dar si praful care se strange pe parcursul intregii zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img