joi, 28 martie, 2024

Cum trebuie mancat SORICIUL ca sa nu-ti dauneze

Distribuie:

Publicat:

Soriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutritionistii ne sfatuiesc sa nu exageram cu mancatul pentru ca are multe calorii si se digera greu.

Nutritionistii ne sfatuiesc sa nu mancam prea mult sorici, deoarece contine numai proteine de calitate inferiora si ne poate face rau la sanatate, daca avem probleme cu ficatul sau cu pancreasul.

”Soriciul este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioara,cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice” a declarat dr. Ionut Stefan, consultant in nutritie.

”Soriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o arunca. Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv”, a spus nutritionistul Corina Zugravu.

Este recomandat sa consumam, mai degraba, pulpa sau muschi de porc, fiindca contine o cantitate mare de proteine, vitamine din grupul B si mult fier.

Daca vreti totusi sa mancati sorici curatati-l foarte bine de grasime.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img