joi, 28 martie, 2024

Cum va fi influentata viata romanilor dupa 1 ianuarie 2017 dupa schimbarile legislative ale Guvernului Grindeanu

Distribuie:

Publicat:

TVA de 19%, carburanti mai ieftini, sau facturi mai mici la curent, acestea sunt cateva dintre lucrurile care vor schimba traiul romanilor de la 1 ianuarie 2017. Exista avantaje, dar si dezavantaje ale schimbarilor legislative produse de la 1 ianuarie, insa adevaratul efect al noilor norme va fi simtit in timp.

Modificarile cele mai importante sunt cele de ordin fiscal. Incepand cu 1 ianuarie 2017, cota-standard de TVA va fi redusa de la 20% la 19%. Taxa pe constructiile speciale („taxa pe stalp”) va fi eliminata, iar supraaciza de 7 eurocenti/litru de carburanti va disparea, conform Mediafax.

Factura de energie electrica va fi cu 1,9% mai mica pentru romani, asta fiindca la nivelul distribuitorilor au fost reduse anumite taxe, astfel incat costurile specifice sa scada cu 3,8 pana la 9,04 la suta, potrivit unui anunt al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

Populatia va plati, incepand cu luna ianuarie 2017, o taxa pentru groapa de gunoi in valoare de 80 de lei/tona/luna, adica 80 de bani la 10 kilograme. O gospodarie genereaza aproximativ 30 de kilograme de deseuri menajere pe luna, ceea ce inseamna ca taxa pentru groapa de gunoi ar putea fi de 2,4 lei pe luna, adica mai putin de 30 de lei pe an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img