vineri, 19 aprilie, 2024

Cumnatul lui Ponta, prins in rechizitoriul DNA

Distribuie:

Publicat:

Potrivit stiripesurse.ro,Casa de Avocatura ‘Sova si Asociatii’, detinuta de senatorul Dan Sova, a realizat operatiuni fictive prin inregistrarea unui contract de leasing privind un autoturism de lux Audi Allroad, care a fost folosit in realitate de Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

In rechizitoriul prin care Dan Sova si Victor Ponta au fost trimisi in judecata de DNA, se arata ca, in septembrie 2007, SCA ‘Sova si Asociatii’ a incheiat un contract de leasing financiar pentru un autoturism marca Audi Allroad. Conform contractului de leasing, masina a fost achizitionata in vederea desfasurarii activitatii societatii de avocati. Procurorii DNA sustin insa ca, in realitate, masina a fost folosita de Iulian Hertanu in scop personal, fara vreo legatura cu activitatea societatii de avocati, incepand cu data de 3 octombrie 2007.

‘Societatea de avocati a platit avansul, ratele de leasing si toate cheltuielile aferente contractului pana la sfarsitul anului 2009. In tot acest timp, societatea de avocati a beneficiat de deducerea TVA, a impozitului pe profit si de alte deduceri. In luna iunie 2009, autoturismul a fost declarat furat. Intrucat autoturismul nu a fost folosit in vederea desfasurarii activitatii societatii de avocati, toate aceste deduceri au fost nelegale intrucat au avut ca temei cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale privind starea de fapt fiscala a autoturismului’, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img