vineri, 29 martie, 2024

Cursa pentru sefia FRF: Candidaturi validate pentru Burleanu, Lupescu, Puscas si Dragan

Distribuie:

Publicat:

Comisia de verificare a candidaturilor la alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal a validat dosarele a patra candidati, Razvan Burleanu, Ionut Lupescu, Marcel Puscas si Ilie Dragan, informeaza site-ul FRF, potrivit news.ro.

Comisia a fost formata din Paul Filip Ciucur, Gabriel Manu si Daniel Cernat Marin

Dosarul lui Sorin Raducanu a fost respins deoarece nu a indeplinit conditia statutara privind numarul de propuneri de candidatura.

Razvan Burleanu este presedintele in exercitiu al Federatiei Romane de Fotbal. A jucat fotbal doar la nivel de juniori, el fiind si arbitru pana la varsta de 19 ani. Absolvent al SNSPA, actualul sef al FRF a activat ulterior in cadrul Primariei Bacau, Comisiei Juridice din Parlamentul Romaniei, Autoritatii Electorale Permanente si Administratiei Prezidentiale. Acum in varsta de 33 de ani, Burleanu a condus inainte de 2014 din postura de presedinte Federatia Romana de Minifotbal, precum si Federatia Europeana de Minifotbal, structura nerecunoscuta de UEFA sau FIFA.

Fostul international Ionut Lupescu (49 de ani) este component al "generatiei de aur", avand la activ participari la doua editii ale Cupei Mondiale, 1990 si 1994, si la doua ale Campionatului European, 1996 si 2000. El si-a obtinut licenta de antrenor la Koln, dar a practicat putin aceasta meserie, conducand doar doua echipe, FCM Bacau si FC Brasov. In anul 2005 a intrat in administratie si a ocupat pana in 2011 functia de director general al Federatiei Romane de Fotbal. Din 2011 el a fost director al Comisiei Tehnice a UEFA, functie din care a demisionat la inceputul lunii februarie, cand a decis sa candideze la presedintia Federatiei Romane de Fotbal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img