miercuri, 24 aprilie, 2024

Cursul de semantica al doamnei Kovesi

Distribuie:

Publicat:

La nicio saptamana dupa ce l-a amenitat cu un proces pe Sebastian Ghita, raspunzandu-i astfel „inculpatului”, din nou doamna Laura Codruta Kovesi iese la rampa. De aceasta data, pentru a tine un curs de semantica. Facand diferenta specifica dintre colaborare si cooperare. Cu trimitere expresa la faimoasele protocoale. Despre care pana de curand a spus ca nici macar nu existau. Tot o chestiune de semantica.

Realitatea e ca, dupa aproape 10 ani, iese la iveala una dintre cheile de intrare in statul paralel.  Aceste protocoale, 66 la numar, au in epicentrul lor cel mai puternic serviciu secret al tarii si, alaturi, intr-un parteneriat de colaborare, de cooperare, de fratie, de osmosa, Directia Nationala Anticoruptie. In baza acestor intelegeri scrise, atat SRI cat si DNA au avut acces practic nelimitat la viata fiecarei persoane sau societati comerciale, inclusiv a celor nou infiintate. Grupurile de lucru, invocand lupta impotriva coruptiei si crimei organizate sau combaterea „guvernarii ineficiente”, au inceput sa controleze treptat statul roman, iar aceste institutii de forta s-au substituit celor democratic alese sau democratic desemnate. Si, din acest punct, a inceput rafuiala cu toti cei care au incercat sa reziste sau, mai grav, s-au opus acestui fenomen de tip fascist.

Doamna Laura Codruta Kovesi a negat existenta protocoalelor. Chiar si atunci cand pe Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, l-a luat gura pe dinainte si, in Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat ca aceste protocoale sunt ilegale. Iar acum doamna Kovesi contesta si afirmatiile lui Daniel Morar, fostul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, in prezent judecator al Curtii Constitutionale. Adevarul absolut il detine, sa fie clar, doar doamna Kovesi. Ceilalti, nu. Iar daca afirma altceva, urmeaza sa fie ciuriti.

Si un mic detaliu de care va trebui sa ne aducem in mod obligatoriu aminte in viitor. Parchetul General nu face parte dintre institutiile care pot clasifica documente, transformandu-le in secrete stricte de stat. Si, cu toate astea, orice om de buna credinta poate observa ca pe protocolul dezvaluit opiniei publice si existent in mod straniu in doua versiuni, una a SRI-ului si alta a Parchetului General, exista nu numai un numar de inregistrare dat de SRI si care atesta clasificarea documentului ca strict secret, ci si un al doilea numar de inregistrare, al Parchetului General. Condus la acea data de doamna Laura Codruta Kovesi. Ori dansa nu avea dreptul sa clasifice documente. La fel cum Parchetul General de azi, in mod legal, nici nu poate declasifica. Cum va iesi din aceasta incurcatura? Poate tot utilizand semantica.

Sau poate o scoate presedintele Klaus Iohannis din incurcatura si, taind nodul gordian, o revoca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img