joi, 25 aprilie, 2024

Dăncilă: Vreau să extind dimensiunea europeană a actului de guvernare; o atenţie deosebită va fi acordată parteneriatelor strategice

Distribuie:

Publicat:

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a anunţat, luni, în plenul Parlamentului, că vrea să extindă "dimensiunea europeană" în ceea ce priveşte actul de guvernare, o atenţie deosebită urmând să fie acordată "parteneriatelor strategice ale României", în special celui cu SUA.

"În ce priveşte politica externă a României, vreau să subliniez că, în baza experienţei mele de europarlamentar, înţeleg foarte bine cât de importantă este cooperarea cu instituţiile europene, iar intenţia mea este de a extinde dimensiunea europeană în ceea ce priveşte actul de guvernare. Voi acorda o atenţie deosebită parteneriatelor strategice ale României şi, în mod special, parteneriatului pe care îl avem cu Statele Unite ale Americii", a declarat Dăncilă.

Ea a precizat că îşi doreşte ca România să manifeste "o deschidere totală" în cooperarea internaţională şi în relaţiile diplomatice cu alte state.

"Îmi propun ca România să îşi susţină cu demnitate interesele naţionale pe plan extern şi să fim parteneri de încredere în relaţiile politice şi economice pe care le avem cu celelalte state", a spus Viorica Dăncilă.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img