vineri, 29 martie, 2024

Daca ai aceste caracteristici, inseamna ca esti o persoana puternica din punct de vedere mental

Distribuie:

Publicat:

Exista multe aspecte care fac ca impreuna o persoana sa fie considerata rezistenta din punct de vedere psihic si exista desigur un spectru care face ca unor persoane sa le lipseasca anumite aspecte. Totusi, acest lucru nu inseamna neaparat ca sunt slabe.

Stii sa-ti tii emotiile si ratiunea in echilibru. Daca stii sa tii un echilibru in cele doua si poti vedea cand emotiile castiga in fata ratiunii in procesul de luare a deciziilor (si iei masuri), atunci esti o persoana puternica si echilibrata, scrie Top Buzz.

Iti petreci timpul in mod productiv. Persoanele mai slabe pot avea mii de scuze sa nu termine ceva, dar persoanele puternice se concentreaza pe ceea ce doresc sa obtina si astfel evita sa isi piarda timpul in activitati neproductive.

Ai incredere in capacitatea de a te adapta la schimbari. Viata este in continua schimbare si cateodata este dificil de adaptat la noi circumstante. Mai multi oameni doar incearca sa reziste acestora, dar persoanele puternice mental se concentreaza pe a se adapta schimbarilor.

Iti infrunti temerile. Majoritatea oamenilor isi evita fricile; iar unii incearca sa le infrunte pentru a se da in spectacol. Foarte putini, cei puternici, nu au nimic de demonstrat. Isi infrunta temerile pentru a deveni o persoana mai buna.

Inveti din greseli. Persoanele puternice nu incearca sa isi justifice actiunile sau sa-si ascunda greselile. Invata din acestea pentru a deveni mai bune.

Gasesti un echilibru intre ceea ce esti si ceea ce vrei sa fii. Daca esti o persoana puternica din punct de vedere mental, poti accepta ce esti in acel moment, dar nu te vei opri din munca de a deveni un om mai bun.

Te bucuri de succesul altora. Daca esti puternic inseamna ca stii sa cooperezi. Succesul altora nu te face gelos, dimpotriva, persoanele de acest fel stiu cum sa se bucure de succesul si fericirea altora.

Traiesti si iei decizii in functie de codul tau de valori. Daca traiesti conform propriului cod de valori si iti respecti prioritatile, nu vei avea probleme in luarea deciziilor. Aceasta abilitate face ca oamenii sa fie puternici.

Iti pasa mai mult despre imbunatatirea abilitatilor decat de laudarea cu ele. In general, oamenii tind sa caute suport si aprobare de la altii. Dar persoanele puternice din punct de vedere mental se concentreaza pe imbunatatirea abilitatilor fara sa caute recunoastere.

Traiesti o viata autentica. Oamenii puternici sunt sinceri cu ei, iar actiunile nu sunt in contradictie cu cuvintele lor.

Apreciezi ceea ce esti, nu ceea ce ai realizat. Persoanele puternice mental iau in considerare cine esti, nu ce ai, astfel nu pun accentul pe lucrurile efemere.

Stii ca un triumf merita asteptarea. Aceste persoane au rabdare si stiu sa astepte pentru a primi recompensa. Stiu ca este nevoie de timp pentru ca fructele sa creasca si sa se coaca.

Esti responsabil pentru actiunile tale. Puterea de acest fel nu garanteaza ca nu vei face deloc greseli. Vei face, dar lucrul important este ca ti le asumi. Recunoasterea lor este primul pas in a invata din ele si a le corecta pe viitor.

Vezi dificultatile ca oportunitati. Fiecare obstacol si fiecare problema pe care o infrunti este doar o alta oportunitate pentru tine sa cresti. Oamenii devin de obicei iritati de dificultati, dar persoanele puternice accepta provocarile si devin mai bune.

Esti recunoscator. Persoanele puternice stiu cand au ceva suficient si nu au nevoie de mai mult si stiu sa fie recunoscatori pentru acest lucru.

Te concentrezi pe ceea ce stii si faci mai bine. Cei care sunt puternici din punct de vedere mental si eficienti si au succes in viata pentru ca isi dedica timpul, eforturile si resursele pe ceea ce stiu si fac cel mai bine.

Te ridici dupa ce cazi. Pentru oamenii puternici, esecul nu este sfarsitul drumului, ci inceputul lui. Ei cred ca drumul pe care l-au ales ii va duce la succes.

Esti un optimist realist. Persoanele de acest fel sunt optimiste. Atunci cand infrunta obstacolele, spera la ce este mai bine, dar in acelasi timp isi tin picioarele pe pamant.

Iti infrunti slabiciunile. De obicei, oamenii tind sa isi ascunda vulnerabilitatile, dar persoanele puternice nu se tem sa-si infrunte cele mai mari temeri.

Nu te certi din nimicuri. Tinderea spre perfectiune este starea naturala a omului puternic, dar o astfel de persoana stie si ca este inutil sa te consumi din toate trivialitatile.

Esti pregatit sa rezolvi probleme. Poti sa te plangi de problemele tale si sa faci din tantar armasar. Sau poti sa le rezolvi, asa cum fac persoanele puternice.

Esti intotdeauna pregatit sa inveti. O noua zi, o noua persoana sau o noua experienta este doar alta oportunitate de a invata ceva. Nu conteaza cu ce ii loveste viata, persoanele puternice sunt intotdeauna dispuse sa invete.

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img