vineri, 19 aprilie, 2024

Dacian Ciolos, mesaj in noapte: “Sunt o problema de siguranta nationala”

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos a transmis un mesaj pe care il considera de ”siguranta nationala”. Vineri noaptea, Ciolos a scris ca taierile ilegale de padure sunt o problema de siguranta nationala.

”Mai mult decat o problema de mediu, taierile ilegale de padure sunt o problema de siguranta nationala. De aceea, actionam pe mai multe fronturi. Saptamana aceasta am inasprit regimul contraventiilor – in unele cazuri, cuantumul amenzilor a fost dublat – si am introdus peste 100 de noi sanctiuni pentru taieri abuzive de padure.

In plus, am dat responsabilitati suplimentare angajatilor ocoalelor silvice, Politiei si Jandarmeriei. Totodata, am clarificat prevederile privind constituirea perdelelor forestiere de protectie. Aceste masuri fac parte dintr-un pachet mai larg, aflat in lucru la Guvern, care, intre altele, cuprinde stabilirea unei evidente clare a proprietarilor si administratorilor de padure, transparentizarea si verificarea amenajamentelor silvice, regenerarea terenurilor forestiere de pe care s-a exploatat masa lemnoasa, imbunatatirea programului SUMAL.

Va invit sa continuati sa va implicati in acest proces de protejare si recuperare a padurilor. Puteti sesiza transporturile ilegale de lemn prin aplicatia „Inspectorul Padurilor”.”, e mesajul lui Dacian Ciolos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img