joi, 25 aprilie, 2024

De ce ar trebui sa faci yoga in fiecare dimineata

Distribuie:

Publicat:

Studiile arata ca o crestere a flexibilitatii corpului poate elimina durerea generalizata sau specifica a corpului. Daca suferi de durere cronica sau incerci sa iti antrenezi muschii, intinderile regulate vor ameliora stresul si tensiunea cauzata de munca sau de alte probleme stresante din viata ta. Nu stii niciodata cand apar momente dificile in viata. Pentru a intelege modul in care yoga iti poate transforma viata, trebuie sa stii mai intai ce beneficii iti poate aduce. Iata cateva dintre acestea!

1. Claritate mentala. Daca te-ai uitat vreodata la ocean sau mare intr-o zi cu vant si ai observat valurile agitate, probabil ca ai observat ca nu poti vedea fundul apei nici langa mal. Cand mintea ta este ocupata cu ganduri turbulente, nu poti gandi clar. Gandurile sau modurile de a gandi pot fi atat de nocive, incat capacitatea de a functiona si de a lucra eficient devine dificila. Pot aparea probleme la munca, iar acestea te pot obosi in incercarea de a tine pasul cu toate si cu toata lumea. Si ajungi sa fii coplesit tot timpul, iar mintea si corpul tau nu mai fac fata.

Yoga dimineata iti calmeaza mintea, lucru care duce ulterior la fericire. Douazeci de minute de yoga in care te concentrezi pe respiratie, in timp ce-ti misti si corpul, iti pot ameliora anxietatea si depresia. Poti sa te simti coplesit oricand, dar in momentul in care stabilesti o rutina, vei fi obligat sa creezi mai multe rutine sanatoase, cum ar fi gustari mai sanatoase, activitati care amelioreaza stresul, planificare astfel incat sa poti aborda in mod eficient aceasta schimbare.

2. Stare de spirit mai buna. Te-ai enervat vreodata din cauza unui lucru mic, aproape inutil si dupa te-ai intrebat de ce ai facut asta? Te-ai aflat intr-o situatie in care ai simtit nevoia sa-ti explici tie de ce ai facut ceva? Intr-o oarecare masura, toti oamenii au trecut prin asa ceva. Cand ai devenit iritabil, inseamna ca ai o stare emotionala dezechilibrata. Vei ajunge sa te auto-sabotezi, fara sa iti dai seama. Sau simti ca nu poti face totul la timp. Starea noastra actuala reflecta sanatatea noastra emotionala si modul in care procesam problemele si misterele vietii. Yoga de dimineata reprezinta o modalitate foarte buna pentru a-ti intari sanatatea emotionala, stimulandu-ti astfel si starea de spirit.

3. Eliminarea alimentelor nesanatoase. Acele pofte pentru dulciuri pot aparea oricand, dar mai ales intre orele 2:00 si 4:00 P.M. Simti o oboseala brusca sau o scadere a vigilentei, care poate aparea daca nu dormi suficient. Dar daca faci putina yoga, cum ar fi sa stai intins cu picioarele pe perete sau asezate pe podea cu bratele ridicate, poti evita mult mai usor poftele alimentare nesanatoase.

4. Imbunatatirea calitatii somnului. Dezvoltarea unui rutine sanatoase a somnului este una dintre modalitatile prin care te poate ajuta yoga de dimineata. Echilibrul inseamna lucruri diferite pentru toata lumea. Yoga dimineata iti va imbunatati calitatea somnului si va ajuta la reglarea activitatii creierului. Cand este momentul sa dormi, creierul produce melatonina. Daca nu ii permiti creierului sa se pregateasca pentru somn, ritmul circadian si ciclurile de somn pot avea de suferit. Yoga reprezinta o forma minunata de meditatie, care stimuleaza simultan creierul si mintea. sursa: eva.ro
S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img