vineri, 19 aprilie, 2024

De ce ar trebui sa mananci si coaja de lamaie

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu a aratat pentru prima data ca limonoizii, compusi naturali gasiti in lamai si alte fructe citrice, ar putea impiedica cresterea celulelor cancerului de san. Acest lucru sustine studii anterioare care au aratat ca consumul de citrice poate reduce riscul de cancer mamar.
 
Este foarte simplu, ia o lamaie organica, spala-o si pune-o in congelator. Odata ce este inghetata, ar trebui sao radeti. Coaja de lamaie contine de 5-10 ori mai multe vitamine decat sucul de lamaie. Ea ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
 
Credeti sau nu, toate aceste informatii provin dintr-o companie care produce medicamente. Studiile lor din anii 1970 au aratat ca lamaia ajuta la uciderea celulelor maligne ale pancreasului, plamanilor, prostatei, sanului, colonului si a zeci de alte tipuri de cancer. S-a descoperit ca proprietatile unui arbore de lamaie au un efect mult mai puternic decat Adriamicina, un medicament pentru chimioterapie.

Producatorii de medicamente beneficiaza cel mai mult de aceasta situatie. Ei profita de oameni care nu mananca alimente naturale si nu consuma suficiente minerale. Ei platesc mass-media pentru a-si face cunoscute produsele. Ei chiar platesc politicieni pentru a face legi care ne ajuta sa traim sanatos. Nu este stiinta rachetelor. Natura ne ofera substantele necesare pentru a ne mentine corpul sanatos. Industria farmaceutica ascunde aceste informatii si creeaza compusi sintetici pentru a trata bolile. Substanta chimica sintetica creeaza alte simptome si efecte secundare care necesita un alt medicament pentru combaterea acestor simptome.

Coaja de lamaie si pierderea in greutate. Un studiu publicat cu cativa ani in urma a aratat ca polifenolii continuti in coaja de lamaie pot mentine greutatea si pot ajuta impotriva bolilor, cum ar fi rezistenta la insulina. Este, de asemenea, utila pentru suprimarea acumularii de lipide si prevenirea hiperlipidemiei, care este cantitatea excesiva de grasime din ficat.

Coaja de lamaie si cancerul de colon. Coaja de lamaie este bogata in flavonoide, in special polimexime flavones (PMF), contine de asemenea diosmine si hesperidine, care impiedica formarea cancerului de colon.

Protejeaza impotriva cancerului de prostata. Studiile arata ca un amestec care contine coaja de lamaie este eficient in reducerea volumului si dimensiunii tumorilor de prostata si previne metastazarea si, de asemenea, induce apoptoza (auto-distrugerea celulei canceroase).

Protejeaza impotriva cancerului de piele. Coaja de lamaie contine un compus numit limonen, care poate proteja impotriva cancerului de piele.

Reduceti stresul oxidativ. Cu totii vrem sa reducem nivelurile de stres oxidativ. Coaja de lamaie contine bioflavonoide citrice care sunt foarte puternice in reducerea stresului oxidativ. Aceasta parte a lamaii contribuie, de asemenea, la eradicarea elementelor toxice din organism si la indepartarea agentilor cancerigeni.

Controleaza nivelurile de zahar din sange. Coaja de lamaie este bogata in glicozide flavanone, cum ar fi naringin si hespiridina, care joaca un rol important in prevenirea hiperglicemiei.

Pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima. Coaja de lamaie este, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C. Pe langa faptul ca are multe beneficii pentru sanatate, este un excelent antioxidant. Ajuta la reducerea radicalilor liberi in organism si, prin urmare, previne daunele cauzate de acesti radicali liberi pe peretii arterelor si vaselor de sange, prevenind riscul de accident vascular cerebral si alte boli de inima.

Imbunatateste sanatatea oaselor. Coaja de lamaie contine calciu si vitamina C. Contribuie astfel la prevenirea osteoporozei, a artritei reumatoide, a artritei inflamatorii si a altor boli osoase.

Scaderea nivelului de colesterol. Digestia cojii de lamaie ajuta la reducerea colesterolului LDL sau a colesterolului rau prin intermediul flavonoizilor polifenolici. Vitamina C si vitamina P ajuta la prevenirea si reducerea la minim a riscului de a dezvolta boli interdependente, cum ar fi hipertensiunea arteriala, bolile cardiace si diabetul zaharat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img