marți, 23 aprilie, 2024

De ce e bine sa lasi paianjenii din casa ta in pace

Distribuie:

Publicat:

Primul lucru pe care il fac majoritatea oamenilor atunci cand vad un paianjen in casa lor este sa ia un papuc sau o matura si sa il omoare. Un entomolog explica de ce este bine ca aceste animale sa fie lasate in viata in locuintele oamenilor.

Matt Bertone si colegii lui de la North Carolina State University au descoperit paianjeni in toate locuintele, indiferent cat de curate erau acestea, potrivit gandul.info, care citeaza Mental Floss.

Aceste animale sunt, potrivit specialistului, importante pentru ecosistemele interioare din locuinte. Paianjenii consuma de la muste moarte cazute pe podea sau ramase in colturile ferestrelor, pana la tantari care se pregatesc sa ii muste pe locatarii casei in timpul noptii si alte insecte, precum plosnitele. in ceea ce priveste tantarii, acestia pot transmite, dupa cum se stie, boli grave.

Desi majoritatea paianjenilor au venin, acesta nu este suficient de puternic pentru a afecta semnificativ oamenii. Mai mult, cei mai multi paianjeni care se gasesc in locuinte nu sunt capabili sa penetreze pielea umana atunci cand musca. Nu in ultimul rand, aceste animale nu sunt agresive.

De aceea, Bertone spune ca ar trebui sa lasati paianjenii din locuinte in pace, deoarece ajuta la pastrarea unui mediu mai curat si mai sanatos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img