marți, 23 aprilie, 2024

De ce nu este sanatos sa excluzi total produsele lactate din alimentatie?

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii au descoperit ca un consum zilnic de branza nu duce la boli de inima, iar evitarea produselor lactate poate fi mult mai periculoasa pentru sanatate. Cu toate ca are un continut ridicat de grasimi saturate, consumul de branza in cantitati mari nu este periculos, existand chiar si avantaje.
Cei care evita produsele lactate se expun riscului de boli de inima din cauza nivelului mai ridicat de colesterol rau din organism. Serviciul National Britanic recomanda oamenilor sa incerce alimente bogate in grasimi saturate, avertizand ca grasimile din unt, biscuiti si sunca cresc nivelul de colesterol rau. Acest compus din sange ajuta organismul sa functioneze corect, sustin expertii, relateaza descopera.ro, care citeaza Rador.
Atunci cand exista prea mult in fluxul sanguin, colesterolul se poate depune pe peretii arterelor si poate opri fluxul de sange. De asemenea, este principala cauza de deces pentru multi oameni din lume. Pentru a testa teoria cu privire la efectele lactatelor, cercetatorii de la Dublin City University au efectuat un studiu cu 1.500 de participanti. Rezultatele au aratat ca persoanele cu un regim care reduce grasimile sunt supuse unui risc mai mare de boli de inima din cauza nivelului ridicat de colesterol rau.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard au constatat, de asemenea, ca un consum de branza nu a fost asociat cu cresterea tesutului adipos din organism, nici cu o cantitate mare de colesterol rau. Ei au descoperit ca nu exista nicio diferenta intre nivelurile acestui compus la persoanele care mananca multa branza si la cei care nu consuma produse lactate. Potrivit expertilor, este important si tipul de alimente pe care le mancam impreuna cu branza. Ei au adaugat ca un consum mai mare de produse lactate a fost asociat cu un indice de masa corporala mai mica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img